V policista vrgel kolo

V ponedeljek številne kršitve javnega reda in miru. Moškega bodo ovadili zaradi napada na policista.
Fotografija: Imeli so nemalo dela z razgrajači. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Imeli so nemalo dela z razgrajači. FOTO: Tadej Regent

V ponedeljek so imeli možje v modrem spet precej dela s takšnimi, ki so imeli težave s svojim vedenjem. O njih so med drugim poročali s policijskih uprav Novo mesto in Celje. »Nekaj pred 20. uro je občan policiste obvestil o nevarnem ravnanju moškega, ki naj bi bil očitno pod vplivom alkohola in je iz smeri Breze proti Pluski po sredini vozišča potiskal kolo ter s tem ogrožal sebe in druge udeležence v prometu,« je o nevarnem ravnanju moškega pojasnila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

Policisti so 66-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog. A med postopkom se je moški nedostojno vedel do njih, njihovih opozoril in ukazov ni upošteval, sodu pa je izbilo dno, ko je v policista vrgel kolo in ga lažje poškodoval. S tem si je 66-letnik nakopal ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti.
 

V gostilni razgrajal


Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje, pa je poročala o številnih kršitvah javnega reda in miru, med drugim o moškem, ki mu očitno ni dobro delo odprtje gostinskih lokalov. »V Celju smo zaradi kršitve javnega reda in miru oglobili dva občana. V jutranjih urah smo plačilni nalog izdali občanu, ki je razgrajal v gostinskem lokalu in uničeval inventar. Zaradi kršitve odloka smo zanj podali še predlog zdravstvenemu inšpektoratu. V večernih urah pa smo globo izrekli tudi občanu, ki se je pred stanovanjskim blokom nesramno obnašal do sosedov,« je pojasnila.

Policisti so tudi v Velenju plačilni nalog izdali občanoma, ki sta se sprla in nesramno vedla drug do drugega, v Slovenj Gradcu pa moškemu, ki je pred trgovino žalil občanko in se nesramno vedel do nje. Tudi v Laškem sta si moška prislužila plačilni nalog, ker sta se pred stanovanjsko hišo nesramno vedla do občanke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije