KRVAVO

V Mariboru dragega zabodla blizu srca

Na Ruški cesti v Mariboru naj bi ženska predsinoči zabodla partnerja. Mariborski policisti so se zavili v molk, ker, verjeli ali ne, stavkajo!
Fotografija: Je poskus uboja nenujna stvar? Za mariborske policiste že. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Je poskus uboja nenujna stvar? Za mariborske policiste že. FOTO: Aleš Andlovič

MARIBOR – »Oba z Anito (policijska inšpektorica in namestnica tiskovnega predstavnika, op. p.) stavkava. Zaradi tega za zdaj žal ne obveščava javnosti o nenujnih zadevah,« so bile besede, ki jih je na naše poizvedovanje o poskusu uboja, ta se je zgodil predsinoči v Mariboru, odgovoril Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na mariborski policijski upravi. Kljub mariborskemu policijskemu mrku – druge policijske uprave po državi vestno obveščajo javnost o dogodkih – pa so poskus uboja v svoji kronologiji minulega dne zabeležili na generalni policijski upravi. Izvedeli smo, da naj bi se neljubi dogodek zgodil na Ruški cesti v Mariboru. Podrobnosti so zavite v tančico skrivnosti, saj naj bi oba vpletena dejanje pozneje pred policisti zanikala.

Zatekel se je k očetu

Med zunajzakonskima partnerjema naj bi se vnel prepir. Kaj je bilo povod, da je ženska pograbila orožje (najverjetneje manjši nož), za zdaj ostaja neznanka. Zabodeni moški naj bi se po dogodku zatekel k svojemu očetu in mu priznal, da se je sprl z družico, ki naj bi mu tudi prizadejala rano. Četudi naj bi šlo le za lažjo telesno poškodbo, pa je zabodeni možakar pozneje pomoč iskal v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru. Tam so, kot je to v navadi pri tovrstnih poškodbah, poklicali policiste, da so opravili razgovor z ranjenim.


Na presenečenje vseh je zabodeni možakar pred policisti povedal povsem drugačno zgodbo. Kar naenkrat je začel trditi, da je rano dobil pri padcu. Sicer so možje pregona zgodbo zabeležili, opravili so tudi razgovor z osumljeno žensko. Podobno kot partner je tudi ona trdila, da z vbodno rano, ki je povrhu vsega še v neposredni bližini srca, nima ničesar opraviti, in jim zatrjevala svojo nedolžnost. Toda kot kaže, ne eden ne drugi s svojimi trditvami nista prepričala kriminalistov. Izvedeli smo, da žensko sumijo poskusa uboja in jo bodo najverjetneje na pristojno tožilstvo ovadili zaradi tega kaznivega dejanja. Za poskus uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije