TRAGEDIJA

V Celju prijeli osumljenca, ki se je z nožem spravil nad bivšo

Moški je zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Chaichan Pramjit Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Chaichan Pramjit Getty Images/istockphoto

V Celju so izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu, osumljenemu poskusa umora, ki so ga danes ponoči obravnavali v Celju, so pravkar sporočili s Policijske uprave Celje. Policisti so bili o nasilnem dogodku, ki so ga sprva obravnavali kot poskus uboja, obveščeni okoli 3. ure. Moški je zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval.

»Osumljenec je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil,« je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega. »Ugotovljeno je bilo, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi, je dodal. Poškodovano 45-letnico zdravijo v celjski bolnišnici in je izven smrtne nevarnosti. Prispevek o tem si preberite tukaj. 

image_alt
Grozljivka na Celjskem: z nožem hudo poškodoval nekdanjo partnerico

Kot smo že poročali, so bili celjski policisti v četrtek okoli 21. ure obveščeni tudi o poskusu uboja v Preboldu, kjer je zaenkrat še neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

»Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih družilo več moških, starih med 24 in 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je nato prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo 44-letnega oškodovanca in ga hudo poškodoval,« je v današnji izjavi za medije povedal Turk.

Reševalno vozilo je poškodovanega odpeljalo v celjsko bolnišnico in zadnje ugotovitve kažejo, da ni v smrtni nevarnosti.

Policisti so v zvezi s tem dogodkom ponoči odvzeli prostost štirim osebam, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja poskusa uboja oziroma sodelovanja pri tem dejanju. »Vlogo posameznih udeležencev v dejanju še preiskujemo,« je pojasnil vodja celjskih kriminalistov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije