NEDOPUSTNO

Tuji tovornjakar po naši avtocesti vozil pijan

Napihal je 1,3 promila.
Fotografija: Voznik tovornjaka je napihal (simbolična fotografija). FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Voznik tovornjaka je napihal (simbolična fotografija). FOTO: Oste Bakal

Mariborski policisti so v sredo zjutraj na štajerski avtocesti ustavili tujega voznika, ki je po naših cestah vozil pijan, čeprav bi moral biti povsem trezen.

V sredo ob 8.50 je 38-letni državljan Poljske vozil tovorno vozilo s priklopnikom poljskih registrskih oznak po avtocesti A1, iz
smeri razcepa Dragučova proti Mariboru. Ker je med vožnjo prehiteval drugo tovorno vozilo v nasprotju s postavljeno prometno signalizacijo, sta ga na izvozu z avtoceste na Ptujsko cesto v Mariboru ustavila policista postaje PP Maribor.
 
Preberite tudi:
VIDEO: Grozljivi posnetek iz Slovenije pretresel naše sosede

Med izdajo plačilnega naloga sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (približno 1,3 promila).
 
Preberite tudi:
Nemca potovala po Sloveniji, ko sta se na smrt prestrašila

Policista sta mu takoj začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek Okrajnemu sodišču v Mariboru. Za prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.
 
Preberite tudi:
FOTO: Poglejte, kako nam slovenski voznik dela sramoto v Nemčiji

Ker gre za tujca, so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije, saj je za kršitev predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije