UMRL OČE DVEH OTROK

VIDEO: Grozljivi posnetek iz Slovenije pretresel naše sosede

Vdova voznika tovornjaka nima moči, da bi pogledala posnetek.
Fotografija: Grozljivi trenutki nesreče. FOTO: Dars, klip.si
Odpri galerijo
Grozljivi trenutki nesreče. FOTO: Dars, klip.si

LJUBLJANA – Trenutki groze, ki so jih ujele nadzorne kamere Darsa, ko je opel corsa v sredo trčila v tovornjak madžarskega voznika, odmevajo tudi pri naših sosedih.

O grozljivi nesreči, ki je vzela življenje 53-letnega madžarskega voznika tovornjaka, so se razpisali številni mediji na Hrvaškem pa tudi v Avstriji. Kronen Zeitungen je poročal, da naj bi šokanten posnetek služil kot opozorilo, s katerim naj bi želela slovenska policija voznike pozvati k večji previdnosti med vožnjo po mokrih cestah.



O hudi nesreči, ko je po trčenju voznik tovornjaka trčil v betonsko ograjo, jo prebil in zgrmel 20 metrov globoko, seveda poročajo tudi madžarski mediji. Spletni portal infostart.hu piše, da ima Slovenija strožje kazni za voznike, ki povzročijo nesrečo, kot Madžarska. Za povzročitev podobne nesreče, kot se je v sredo zgodila pred predorom Golovec, bi povzročitelju na Madžarskem grozilo do pet let zaporne kazni, v Sloveniji pa do osem let, pišejo. Dodajajo, da se je voznik tovornjaka, oče dveh otrok, poskušal izogniti tragediji, a ni imel nobenih možnosti.

Pokojni tovornjakar je živel v majhnem mestu v okrožju Borsod v osrednjem delu Madžarske. Delo voznika tovornjaka je opravljal 20 let. Zapustil je hčer, sina in ženo, ki je povedala, da nima moči pogledati posnetka nesreče.

Portal bumm.sk pa poroča, da je bilo pokojnemu vozniku ime György C. »Ves čas me je strašno skrbelo zanj, vendar ga nisem hotela motiti med vožnjo. Bil je prijazen človek, pomagal je vsem, ki jih je poznal. Posnetka še nisem pogledala in ga verjetno nikoli ne bom. Tako so mi tudi svetovali moževi kolegi,« je povedala vdova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije