POOBLASTILA

Traktor in fuzbal

Tožilstvo je ovadbo proti Ferencu Horváthu zavrglo, saj ni zlorabil svojih pooblastil.
Fotografija: Ferenc Horváth je zadovoljen, ker je tožilstvo potrdilo, da ni bilo nepravilnosti. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Ferenc Horváth je zadovoljen, ker je tožilstvo potrdilo, da ni bilo nepravilnosti. FOTO: Oste Bakal

LENDAVA – Iz pomurske samoupravne narodne skupnosti so javnosti sporočili, da je fizična oseba zoper Ferenca Horvátha, predsednika Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (PMSNS) in poslanca madžarske narodnosti v državnem zboru, sprožila kazenski postopek zaradi nakupa kmetijskega traktorja in financiranja nogometne akademije, a so ob tem zatrdili, da je okrožno državno tožilstvo že sredi septembra s sklepom zavrglo sum omenjenega kaznivega dejanja.


Po trditvah iz PMSNS je okrožno državno tožilstvo ugotovilo, da Horváth ni zlorabil uradnega položaja ali uradnih pravic ter da so bila namenska sredstva porabljena v skladu z razpisom. Prav tako je bilo ugotovljeno, da v navedenih primerih nikomur ni bila povzročena škoda in da je Horváth ravnal v skladu z zakonom in statutom PMSNS ter da ni prekoračil svojih pooblastil, niti jih ni zlorabil.

Za mnenje smo povprašali tudi poslanca Horvátha; pravi, da ga tovrstne ovadbe ne presenečajo več. »Pravzaprav o tem nimam posebnega mnenja, čeprav me je ovadila meni znana oseba, prav tako madžarske narodnosti, ki pa ni bil na nobenih volitvah moj tekmec. Zoper mene je bila ovadba podana, ker naj bi določene odločitve sprejemal brez soglasja Sveta PMSNS, torej deloval na lastno pest. Zadeva se je k sreči zdaj končala,« je povedal Horváth.

Tudi na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti nam je vodja tožilstva, višji državni tožilec Drago Farič, potrdil, da je bila ovadba za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic zavržena. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije