PREVIDNO

Tatinska četverica

Med trojico fantov je nastopalo tudi 15-letno dekle.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: SN
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: SN

LJUBLJANA – Policiste so 29. januarja popoldne obvestili, da je nekdo iz garderobe športnega parka v Šlandrovi ulici ukradel ključe peugeota 208, vozilo pa je izginilo z bližnjega parkirišča. Kriminalisti so avto izsledili 31. januarja v Moravčah, na kraju dogodka pa prijeli in pridržali četverico: 28- in 19-letnika, 15-letnico in 16-letnika, vsi so iz Ljubljane.
Ugotovili so, da so osumljenci v zadnjemu času izvršili več premoženjskih kaznivih dejanj: 19-letnik je 26. januarja okoli 22. ure na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju oropal mladoletnika. V sostorilstvu s 16-letnikom je pol ure pozneje v križišču Prešernove in Cankarjeve ceste oropal dva mladoletnika. V naselju Šmarje - Sap so 28-letnik, 15-letnica ter 16-letnik 13. novembra lani poskusili izvršiti drzno tatvino, 28-letnik pa je osumljen še zatajitve, saj si je 22. januarja v naselju Polica pri Grosupljem protipravno prilastil opel astro. Tri osumljence razen 15-letnice so privedli v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici, ta je zoper 28- in 19-letnika odredila pripor, zoper 16-letnika pa hišni pripor. Ker sumijo, da je tatinska četverica v zadnjih nekaj tednih izvršila še več kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov (tatvine goriva, tatvine v trgovinah ipd.), nadaljujejo preiskavo.
Policiste so v torek nekaj pred 21. uro obvestili, da se je v gostinskem lokalu na Mestnem trgu zgodila tatvina, oškodovanca pa sledita osumljencema. Posredovali so policisti ter ugotovili, da sta v lokal prišla 19- in 25-letnik, iz obešene jakne ukradla denarnico, nato pa odšla v smeri Šubičeve. Tatvino sta opazila gosta v lokalu, stekla za njima, ju dohitela ter zadržala do prihoda policistov. Našli in zasegli so denarnico ter jo vrnili lastnici. Policisti so še ugotovili, da je 19-letnik tisti dan popoldne izvršil tudi tatvino iz prodajalne čevljev v središču Ljubljane. Policisti so 19- in 25-letniku odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije