ZAGORELO

Sredi mesta izbruhnil veliki požar, policisti prijeli serijskega požigalca (32)

Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.
Fotografija: V požarih, ki naj bi jih podtaknil, je nastalo za več deset tisoč evrov škode (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
V požarih, ki naj bi jih podtaknil, je nastalo za več deset tisoč evrov škode (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay

Policisti so bili prejšnji petek ob 23.40 obveščeni, da je v bližini mestne tržnice v Murski Soboti izbruhnil manjši požar, ki se je razširil tudi na večnamensko stavbo. Pri tem je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 2.120 evrov.

Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so opravili ogled ter zbrali obvestila. V neposredni bližini je bil prijet 32-letnik z območja Upravne enote Murska Sobota. Ker je obstajal utemeljen sum, da je prav prijeti v podhodu večnamenske stavbe na mestni tržnici naklepno zakuril smeti, so mu kriminalisti in policisti odvzeli prostost.
 

Več deset tisočakov škode


Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je prijeti osumljenec podtaknil tudi oba požara na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer je nastala velika premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša najmanj 35.000 evrov. Končna materialna škoda bo znana po zaključeni sanaciji.

Zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj požiga in kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari je bil osumljeni v nedeljo priveden k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki mu je odredil pripor.

O ostalih kaznivih dejanjih, in sicer za povzročitev splošne nevarnosti in dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, storjenih pred časom v Murski Soboti, kriminalisti in policisti še zbirajo obvestila.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas