ŠKANDAL NA PLANET TV

Srb na televiziji pretepa in ne plačuje

Igralec Miha Brajnik toži srbsko ekipo, s katero je pripravljal šov The Biggest Loser. Direktor Vladan Anđelković tako udaril Dareta Hriberška, da je potreboval zdravniško pomoč.
Fotografija: Znani igralec, voditelj in scenarist Miha Brajnik je ostal brez plačila po delu s srbskimi producenti. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Znani igralec, voditelj in scenarist Miha Brajnik je ostal brez plačila po delu s srbskimi producenti. Foto: Dejan Javornik

Televizijsko delo v Sloveniji daje kruh številnim ljudem, ne zgolj tistim, ki jih vidimo na malih in velikih zaslonih, ampak tudi tistim na drugi strani kamer. Predvsem resničnostni šovi zahtevajo podporo mnogih, ki s svojim delom ustvarjajo vsebine za tekmovalce; med temi so pogosto ljudje in obrazi, ki jih občinstvo pozna po drugih vlogah. Tak je primer igralca Mihe Brajnika, ki ga slovensko občinstvo dobro pozna tudi iz zabavnih televizijskih oddaj z različnih TV-postaj. Manj pa je gledalkam in gledalcem znano, da je pogosto pisal scenarije in imel različne vloge v zakulisju.

Tekmovalci niso vedeli, da po koncu šova ne bodo največji izgubarji oni, ampak člani snemalne ekipe. Foto: Planet TV
Tekmovalci niso vedeli, da po koncu šova ne bodo največji izgubarji oni, ampak člani snemalne ekipe. Foto: Planet TV

Lani je bil Brajnik povabljen k sodelovanju v oddaji The Biggest Loser na Planet TV, kjer je pred leti blestel v oddaji Moj dragi zmore z Nino Osenar. Tokrat je bil predviden za človeka, ki ga imenujejo producent iger; za tekmovalce so pripravljali skušnjave in izzive, Brajnikovo delo je bilo ob pisanju vsebin tudi njihova uresničitev pred kamerami.

Pripeljali so ga Grki

Direktor Planet TV je že nekaj časa Srb Vladan Anđelković, ki so ga v slovensko hišo pripeljali grški solastniki Planet TV iz Antenna Group. Brajnik pravi, da so se zadeve spremenile skupaj s producentom, saj je celoten šov vodila produkcijska hiša Omega production iz Beograda, ki naj bi jo pripeljal prav Anđelković; s spletne strani srbskih producentov je razvidno, da so njihovi naročniki posamične balkanske televizije iz skupine Antenna. Delo z ekipo dobrega ducata Srbov Brajnik ocenjuje drugače kot dozdajšnje projekte: »Snemanje je bilo – blago rečeno – brez marsičesa, kar je sicer standard. Težav in napak je bilo ogromno, naredili smo svoje v nečloveških razmerah.«


Komunikacijo z ekipo opisuje kot enosmerno: »Ko smo jih med sezono opozarjali na težave in pomanjkljivosti, so bili tiho. Nobeden pa ni nikoli rekel, da slabo delamo,« pove Brajnik. Slabo delo je bil očitek, ki ga je Brajnik dobil komaj po koncu dela: »Obrazložitev je bila, da nismo dosegali nivoja kakovosti, ki ga ta projekt zahteva. Toda to, da nočejo plačati, je izbilo sodu dno. Pogodbo so sami sestavili in podpisali, plačati pa nočejo.«

Za zaslužek se je Brajnik obrisal pod nosom – zaenkrat. Foto: Dejan Javornik
Za zaslužek se je Brajnik obrisal pod nosom – zaenkrat. Foto: Dejan Javornik

Po dveh mesecih čakanja in prepričevanja ljudi z Anđelkovićem na čelu se je odločil za tožbo: »Vložil sem potrebno dokumentacijo – pogodbo in račune.« Mimogrede, Brajnikove slike še vedno visijo po hodnikih Anđelkovićeve televizije.

Niti voditeljica Špela Grošelj po dveh mesecih še ni dobila plačila za opravljeno delo. Foto: Youtube
Niti voditeljica Špela Grošelj po dveh mesecih še ni dobila plačila za opravljeno delo. Foto: Youtube

Obračunava tudi fizično

Za pojasnilo oziroma drugo plat zgodbe smo se obrnili neposredno na srbskega direktorja, a odgovora na vprašanja nismo prejeli niti po nekaj dneh čakanja. Nemara ima Anđelković precej dela s pojasnjevanjem svoje vloge v fizičnem spopadu z drugim zunanjim sodelavcem oddaje The Biggest Loser Daretom Hriberškom, ki ga je po sestanku pred finalom šova z roko udaril v obraz. Hriberšek zgodbe ni želel pogrevati, a je dogodek potrdil. Po naših informacijah je potreboval zdravniško pomoč, Anđelkovića pa je zaradi zavržnega dejanja naznanil policiji.

Srbski producenti, ki jih je pripeljal Anđelković, Slovencem niso plačali dogovorjenega. Foto: PR TV
Srbski producenti, ki jih je pripeljal Anđelković, Slovencem niso plačali dogovorjenega. Foto: PR TV

Vzrok za nezadovoljstvo je izhajal iz razloga, da je Anđelković na glavno producentsko funkcijo imenoval svojo partnerico brez znanih televizijskih izkušenj. Slednje potrdi tudi stari televizijski maček Brajnik: »Lili je bila neformalno postavljena za koordinatorko produkcije in nato za kreativno producentko druge sezone.« Ni pa še znano, ali je plačilo za svoje delo po dveh mesecih čakanja prejela Špela Grošelj, ki je v prvi sezoni vodila oddajo; v novi je k sodelovanju niso povabili, na denar pa po naših informacijah čaka od konca snemanja. Brajnik nam pojasni, da je takšna situacija na naših televizijah nestandardna. »Na nacionalki in drugi komercialni televiziji takšnih izkušenj ni bilo.« Njegova izkušnja je toliko bolj grenka, ker se mu je to zgodilo v hiši, s katero je dobro sodeloval nekaj let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije