NASILJE

Šolski varnostnik z vejo našeškal učenko po riti

V parku na OŠ Puconci 60-letnik nadlegoval dekle pred prijateljicami. Mati učenke ogorčena nad medlim odzivom šole in delom policije.
Fotografija: Učenci puconške šole skupaj s svojimi učitelji skrbijo tudi za park in lastni vrt. fotografije: Oste Bakal
Odpri galerijo
Učenci puconške šole skupaj s svojimi učitelji skrbijo tudi za park in lastni vrt. fotografije: Oste Bakal

PUCONCI – Pred kratkim je pomursko in slovensko javnost pretreslo sporočilo murskosoboške škofije o domnevnih kaznivih dejanjih v ljutomerski župniji, kjer naj bi župnik nadlegoval mladoletne otroke. Medtem ko primer ljutomerskega župnika rešujejo na sedežu Rimskokatoliške cerkve v Vatikanu, pa so na Policijski upravi Murska Sobota zaradi podobnih očitkov sprožili preiskavo zoper zaposlenega na osnovni šoli v Puconcih.

Ravnatelj OŠ Puconci Štefan Harkai je bil šokiran.
Ravnatelj OŠ Puconci Štefan Harkai je bil šokiran.

Tam je prek tako imenovanih javnih del zaposlen informator varnostnik, ki naj bi telesno in tudi drugače nadlegoval dekleta višjih razredov devetletke.
Poklicala nas je mati dekleta, nad katero naj bi se znesel. Pretresena je zaradi tega, kar naj bi se zgodilo njeni hčerki, jezna pa je tudi na ravnatelja OŠ Puconci Štefana Harkaia. Očita mu, da bi rad pometel pod preprogo »nekaj, milo rečeno, neprimernega in nespodobnega«. Tudi policist, ki je zadevo obravnaval, po njenem ni storil dovolj.


Informator naj bi dekle nadlegoval prejšnji petek v šolskem parku, ko je ta v družbi sošolk čakala na mamo. »Našeškal jo je po riti, ker se mu je to zdelo lepo in zanimivo,« nam je zaupala mati dekleta. Menda je to storil popolnoma brez vzroka. »Ločeno sem se pogovarjala z njenimi sošolkami, ki so mi potrdile, da ni bilo razloga, da bi gospod posredoval s palico. Pa saj to tako in tako ni njegovo delo, še zlasti zunaj šole ne,« je ogorčena mama, ki je razložila, zakaj se je odločila o dogodku obvestiti medije.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije