FILMSKO STRELJANJE

Sama prerešetala svoj avto

Streljanje in poskus uboja sta si Elmir Dulić in njegov prijatelj Sejfo Smajić izmislila.
Fotografija: Policisti so ugotovili, da je strelec verjetno stal, ko je v golfa izstrelil krogle. FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
Policisti so ugotovili, da je strelec verjetno stal, ko je v golfa izstrelil krogle. FOTO: PU Maribor

MARIBOR – Filmsko streljanje iz drvečega avtomobila, ki naj bi se na začetku leta zgodilo na cesti skozi Stražunski gozd, je bilo zaigrano. Tako so ugotovili mariborski kriminalisti, ki so oba domnevna oškodovanca, 35-letnega Elmirja Dulića in njegovega štiri leta mlajšega prijatelja Sejfa Smajića, že ovadili na okrožno državno tožilstvo v Maribor. Dulić je tragičnega jutra, ura je bila nekaj minut čez pol tretjo zjutraj, poklical na policijo in prijavil, da je na njegov avtomobil streljal neznanec, da ga je na cesti med Teznim in Brezjem prehitel in skozi odprto okno izstrelil osem krogel.

V priporu zaradi nasilja

»Na podlagi ogleda kraja kaznivega dejanja, kriminalistično-tehničnih preiskav in zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da sta sama streljala na vozilo. Pri tem sta priredila kraj kaznivega dejanja, torej domnevnega streljanja, o čemer sta se predhodno dogovorila,« je včeraj pojasnil Robert Munda, vodja sektorja kriminalistične policije na policijski upravi Maribor. In nadaljeval: »Kriminalisti so ugotovili, da manjka niz dokazov, ki bi morali biti prisotni na kraju dejanja glede na podane izjave oškodovancev in sam pregled kraja dejanja.« Policisti so že od vsega začetka utemeljeno sumili, da se kaznivo dejanje ni zgodilo tako, kot sta opisala domnevna oškodovanca, in da gre za podano krivo ovadbo.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki.«​

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije