POLICISTI ZGROŽENI

S tremi malčki v avtu mrtvo pijana zapeljala v potok, po pomoč stekel eden od otrok (FOTO)

Otrok je zbral veliko poguma, da se je rešil iz avtomobila.
Fotografija: Lahko bi se končalo tragično. FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Lahko bi se končalo tragično. FOTO: PU Kranj

V torek zvečer se je na Gorenjskem zgodila huda prometna nesreča, ki je pretresla tudi policiste. 

»Grozljivka. Prevrnjen avto v vodi in veliko poguma otroka, ki se je uspel rešiti iz avta in steči po pomoč. Hvala tudi občanoma, ki sta nesebično pritekla na pomoč in začela reševati. Razlog za prevrnitev v potok je bil ALKOHOL,« je na facebooku zapisala kranjska policijska uprava.

Grozljivi prizori. FOTO: PGD Škofja Loka
Grozljivi prizori. FOTO: PGD Škofja Loka
Kot so podrobneje pojasnili v sporočilu za javnost, so škofjeloški policisti včeraj zvečer obravnavali voznico, ki je zaradi močnega vpliva alkohola (preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,91 mg/l) in nepravilne strani vožnje s ceste zapeljala v približno polmetrski potok in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Pri prevrnitvi vozila so na njem počila stekla, vanj pa je začela vdirati tudi voda. V vozilu so bili še trije otroci. En otrok se je rešil iz vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše in (po prvih podatkih) dveh domačinov, ki sta potem iz vozila rešila ostale tri ujete.

Otrok po pomoč stekel do prve hiše

Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil z 11 mrtvih v prometu na 15, dodajajo policisti. V prevrnitvi je nastala samo materialna škoda. Voznico policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.



»Alkohol je droga, ki povzroča veliko fizično in psihično odvisnost in ni primera, ko bi se nekdo pod vplivom alkohola iz ene do druge točke pripeljal varno. Tukaj ni dileme. Je samo zmotno prepričanje 'pijanca', da je to mogoče. Tak človek nevarnosti seveda ne bo zaznal niti je sam ne more, ker se je ne zaveda, jo pa občutijo in opazijo tisti, ki se z njim na kakršen koli način srečajo. Vozite z ničelno stopnjo alkohola in ne ogrožajte življenj,« opozarjajo policisti.

Grozljivi prizori. FOTO: PGD Škofja Loka
Grozljivi prizori. FOTO: PGD Škofja Loka

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije