UGRABITELJ IMEL POMOČNIKA?!

Razkrivamo, kdo naj bi dekle s pištolo prisilil v oralni seks

Objavljeno 10. oktober 2019 07.12 | Posodobljeno 14. oktober 2019 08.14 | Piše: Aleš Andlovič

Kazniva dejanja naj bi zagrešil 26-letni Aleksandar Miljuš. Še ena žrtev mu je menda ušla, zaklenila se je v avtomobil.

Aleksandar Miljuš v Sloveniji legalno živi od sredine maja.
MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU – Čeprav je od ugrabitve 22-letnega dekleta, ki je odhajalo z delovnega mesta v gostinskem lokalu, minil že dober teden, so domačini še vedno prestrašeni. »Storilec ni izbiral. Zgodilo bi se kateremu koli dekletu, ki bi takrat stalo za točilnim pultom,« nam je vsa prestrašena dejala ženska, ki dodobra pozna primer ugrabitve, ropa in kršitve spolne nedotakljivosti. Zločin 26-letnega Hrvata je v slovenski javnosti dvignil veliko prahu, nanj pa so vse bolj pozorni tudi pri južnih sosedih, predvsem, ker se bo mladenič po odsluženi kazni vendarle moral vrniti v svojo domovino. Pričakovati gre, da ga bo po vseh nagnusnih dejanjih, ki naj bi jih storil, po morebitni obsodilni sodbi doletel tudi izgon iz države na južni strani Alp.

Preiskovalci so ob razkritju ugrabitve izrazili sum, da je osumljeni verjetno vpleten še v kakšno podobno dejanje, ki pa ga žrtve zaradi groženj niso prijavile. Razkrivamo, kdo je osumljeni, ki se je znašel v priporu. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je ugrabitev, ropov in kršenja spolne nedotakljivosti osumljen Aleksandar Miljuš. Mladenič prihaja iz Vojnića, majhnega kraja z vsega nekaj več kot tisoč prebivalci med Karlovcem in Veliko Kladušo. Izučil se je za prometnega tehnika na šoli v Banjaluki, nato pa se kmalu po polnoletnosti podal s trebuhom za kruhom.
image
Teden dni pred napadom na 22-letnico naj bi Aleksandar že poskušal izvesti podoben podvig na črpalki v Miklavžu. FOTO: Aleš Andlovič

Kot smo izvedeli, je Miljuš sredi maja pridobil dovoljenje za prebivanje na območju Slovenije in v eni izmed hiš na Dupleški cesti prijavil tudi svoje začasno prebivališče. Kot so nam razkrili naši dobro obveščeni viri, pa na tem naslovu ni prebival. Zadnjih nekaj tednov naj bi živel v zapuščeni hiši na območju Zimice (zaselek v občini Duplek). »Nikjer ni delal. Prebival je po zapuščenih hišah in se klatil naokoli, preživljal pa se je z ropi in vlomi,« nam je razkrila dobro obveščena ženska.
Dejanje, podobno tistim iz mehiških ali kolumbijskih ulic, je prebivalcem Miklavža in tudi okoliških vasi pognalo strah v kosti. Četudi so preiskovalci Aleksandra Miljuša aretirali že naslednje jutro po ugrabitvi 22-letnice, pa to ni prineslo pričakovane umiritve strasti. Domačini so namreč prepričani, da je imel Miljuš tiste noči pajdaša. Ta sicer naj ne bi sodeloval pri samem ropu, ugrabitvi in spolnem deliktu, ampak naj bi, tako naši viri, odpeljal avtomobil s kraja dejanja. Preiskovalci so razkrili, da je ugrabitelj svoji žrtvi z avtomobilom zaprl pot, ko se je želela vključiti na glavno cesto. Toda očividci so nam dejali, da le nekaj minut zatem v bližini lokala ni bilo parkiranega nobenega avtomobila, zato so prepričani, da je imel Miljuš tragične noči pomočnika.

Za smrt natakarice 26 let
Ob primeru ugrabitve iz Miklavža so na plan privreli spomini na junij 2015, ko se je v lokalu Veseli Škotje v Zlatoličju zgodila tragedija. Tudi takrat je bila žrtev natakarica, 24-letna Jasmina Trčko iz Stražgonjce pri Pragerskem. Popolne podobnosti temu primeru ni, a takrat je danes 35-letni Matjaž Debeljak iz Brunšvika verjetno zaradi zavrnitve (ljubezenske zveze) po koncu delavnika pograbil nož in z njim brutalno umoril natakarico. Dejanje je na sodišču priznal, se opravičil tako svoji družini kot tudi sorodnikom pokojne in bo za zločin odsedel 26 let.

»Sostorilstva pri očitanih kaznivih dejanjih nismo zaznali, sicer pa kriminalisti sektorja kriminalistične policije še naprej intenzivno zbirajo obvestila o več kaznivih dejanjih, ki jih je osumljen omenjeni 26-letnik,« nam je na naše poizvedovanje o morebitnem sodelovanju pajdaša odgovoril Miran Šadl z mariborske policijske uprave. Istočasno je Šadl zanikal govorice, da naj bi bil osumljeni Hrvat vpleten v še veliko več napadov: »Zoper njega smo prejeli dve anonimni obvestili, ki se nanašata na že zaznana in obravnavana kazniva dejanja.« Znano je, da preiskovalci sumijo, da je Aleksandar Miljuš z dvema pajdašema 23. avgusta že zagrešil eno ugrabitev (žrtev je 37-letni moški), zatem pa ob kanalu reke Drave med Dogošami in Miklavžem izvršil še brutalen rop 36-letne ženske.

Če ima Miljuš na glavi še več masla, policisti še ugotavljajo. Naši viri trdijo, da se je podoben primer, kot ga je doživela 22-letnica, dober teden prej zgodil na bencinskem servisu v Miklavžu. Takrat naj bi se žrtev, ženska srednjih let, pravočasno zaklenila v svoj avtomobil, zato naj bi storilec odnehal. »Dogodka, ki naj bi se zgodil na bencinskem servisu v Miklavžu, trenutno nismo neposredno povezali z osumljenim. Kot navedeno pa še poteka zbiranje obvestil v cilju utemeljitve suma storitve več
image
Je imel pri ugrabitvi pomagača?
kaznivih dejanj in kriminalistična preiskava še ni zaključena,« je sklenil Miran Šadl. Osumljeni Miljuš ostaja v priporu, ki ga je zanj odredila preiskovalna sodnica po sobotnem zaslišanju. Izvedeli smo še, da se je Hrvat pred preiskovalno sodnico poskušal izvleči z nadvse nenavadno zgodbo. Branil se je, da sta se z 22-letno žrtvijo dogovarjala, da bi kupil njen avtomobil, zaradi česar naj bi se ponoči zgodila testna vožnja in pozneje tudi vzajemna »izposoja« avtomobila. Da naj bi dekle prisilil v oralni seks tako, da ji je ob čelo pritisnil pištolo, pa naj bi osumljeni Hrvat ostro zanikal. 

Podoben dogodek naj bi se pred 14 dnevi zgodil na bencinskem servisu v Miklavžu, a ga policisti (za zdaj) ne povezujejo z osumljenim.
2
anonimni prijavi so doslej dobili policisti.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji