UMOR IN SAMOMOR

Policija razkriva podrobnosti streljanja v Grosupljem: trije mrtvi (VIDEO, FOTO)

Objavljeno 21. januar 2020 12.12 | Posodobljeno 21. januar 2020 13.45 | Piše: N. Č.

Moški ubil nosečnico in njenega še nerojenega otroka, nato sodil še sebi.

Dvojni umor in samomor v Grosupljem. FOTO: Marko Feist
Policija je potrdila, da so bili nekaj pred 9. uro obveščeni o streljanju na območju Grosupljega.

Po prvih ugotovitvah je znano, da je 44-letni državljan Slovenije prišel do 27-letne oškodovanke, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo, in jo ustrelil. Po dejanju se je osumljenec s kraja odpeljal z osebnim vozilom.

Oškodovanka, ki je bila noseča, je na kraju kljub zdravniški pomoči umrla, prav tako je umrl tudi njen nerojeni otrok.

Preberite tudi:
Streljanje v Grosupljem: 27-letna nosečnica naj bi umrla

Policisti so kmalu po dogodku v okolici izsledili vozilo in osumljenca, ki je imel strelno rano in je prav tako na kraju umrl. Poleg njega je bilo najdeno strelno orožje. Po prvih znanih podatkih njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja.

Motiv za dejanje še ni znan. Policisti še izvajajo ogled in aktivnosti na kraju dejanja in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Po naših neuradnih podatkih je storilec naredil samomor, vzrok streljanja pa naj bi bilo ljubosumje.Vodja oddelka za splošno kriminaliteto Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski je povedal, da policija še preiskuje, v kakšnem odnosu sta bila žrtev in storilec. Slednjega policija v preteklosti ni obravnavala, dovoljenja za orožje pa ni imel. O tem, da naj bi storilec žrtev v preteklosti zalezoval, ni želela govoriti.
Deli s prijatelji