Pijan voznik obvozil policijski avto in pobegnil

Izsledili so ga v gostilni in mu odzveli prostost.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Včeraj malo po 20. uri so ljutomerski policisti med kontrolo cestnega prometa na odseku Veščica–Stročja vas ustavljali 39-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker ni upošteval zakonitega policijskega ukaza za ustavitev, je bil prisilno ustavljan z uporabo službenega vozila policije. Voznik je zapeljal proti policistu, ta pa je odskočil in s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila.

Voznik je policijsko vozilo obvozil in se po nasprotnem prometnem pasu odpeljal naprej. Vozilo je bilo izsledeno v Ljutomeru in zaseženo, voznik pa je pobegnil. Malo pred polnočjo so voznika prijeli v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru in mu odvzeli prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg alkohola v litru izdihanega zraka, vozniku pa je bil odrejen tudi strokovni pregled. Pri varnostnem pregledu so policisti našli rjavo rastlinsko snov, ta pa bo poslana v analizo. Policisti pri izvrševanju uradnih nalog niso bili poškodovani, so sporočili iz murskosoboške policijske uprave.

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa. Podana bo tudi kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije