NA DOLENJSKEM

Pijana na cesti: eden povzročil nesrečo, drugi zapeljal s ceste

Objavljeno 14. julij 2020 21.00 | Posodobljeno 14. julij 2020 23.08 | Piše: Ma. M.

Eden ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, drugemu so ga odvzeli.

Vpliv alkohola na naše sposobnosti, predvsem za varno udeležbo v prometu, je prepogosto podcenjen. FOTO: Guliver, Getty Images, Istockphoto
V soboto nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča v Gorenji vasi pri Šmarjeti.

Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 32-letni voznik. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola.

Policisti so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo renault megane, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog v noči na nedeljo naleteli na prometno nesrečo pri Herinji vasi, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj (24), ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligrama alkohola.

Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče, poroča PU Novo mesto. 
Deli s prijatelji