PROMET ŠE VEDNO OVIRAN

Neverjetni prizori s primorke: tovor zmaličil vozilo, na katero je padel

V drugi nesreči je vozilo zagorelo.
Fotografija: Nesreča je za več ur ustavila promet na avtocesti. FOTO: Ustvarimo reševalni pas na avtocestah
Odpri galerijo
Nesreča je za več ur ustavila promet na avtocesti. FOTO: Ustvarimo reševalni pas na avtocestah

V ponedeljek je bilo na primorski avtocesti pestro, med počivališčem Lom in izvozom Unec sta se namreč zgodili dve večji prometni nesreči.

Najprej se je ob 19.13 tovorno vozilo zaradi počene pnevmatike prevrnilo na bok na mimo vozeče osebno vozilo, iz polpriklopnika pa je padel tovor. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine in nudili pomoč cestnemu podjetju ter policiji. Zaradi napol prevrnjenega tovornega vozila, iz katerega je iztekala pogonsko gorivo, so gasilci dlje časa izvajali gasilsko stražo. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Policija je ugotovila, da je voznik tovornjaka, ki je vozil v smeri Kopra, zaradi počene pnevmatike izgubil nadzor nad vozilom. Zapeljal je na prehitevalni pas in trčil v osebno vozilo na tem pasu, nato pa zapeljal še naprej levo in trčil ter prebil odbojno ograjo, priklopno vozilo pa je se pri tem prevrnilo. Osebno vozilo je pri tem ostalo ukleščeno pod levimi kolesi priklopnega vozila. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan.

Promet še vedno oviran

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil promet v obeh smereh oviran, saj je potekal le po voznem, občasno pa samo po odstavnem pasu. Trenutno sta na tem delu ceste še vedno zaprta oba prehitevalna pasova. Policisti še zbirajo obvestila in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Ob 21.54 pa sta trčili osebni vozili, eno je ob tem zagorelo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, pogasili goreče osebno vozilo, posuli iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator. Vozilo, ki je gorelo, je uničeno. Poškodovanih v nesreči ni bilo.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije