NA TIRIH

Nevarna otroška igra: mladoletniki naj bi nastavljali kovance

Policija redno opravlja kontrole.
Fotografija: Policija opozarja na previdnost. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Policija opozarja na previdnost. FOTO: Dejan Javornik

V zvezi s hudo nesrečo na železnici 13. marca, ko je ob železniških tirih ob Mlinski ulici v Mariboru vlak zbil mladoletnega fanta, ki je bil hudo poškodovan, so s Policijske uprave Maribor včeraj prišla dodatna pojasnila. »Kot so ugotovili kriminalisti po ogledu kraja nesreče in zbranih obvestilih, se je nesreča zgodila ob nedovoljenem gibanju v neposredni bližini tirov, ne gre torej za posledico odgovornosti tretje osebe oziroma posledico kaznivega dejanja,« so sporočili. Po naših neuradnih podatkih se je huda nesreča zgodila med otroško igro, in sicer nastavljanjem kovancev na tire, ki jih nato splošči vlak.

 

O dogodku bodo tako s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru in pristojni CSD, zoper dva mladoletnika pa podali obdolžilni predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi nedovoljenega gibanja v neposredni bližini tirov.

 

»Dodajamo, da policisti redno opravljajo kontrole na območju železniške postaje kot tudi na območju, kjer je večkrat opaženo prepovedano prehajanje tirov oziroma zadrževanje na železniškem območju,« smo izvedeli. »V zvezi s tem je bilo v preteklosti podanih več obdolžilnih predlogov drugemu prekrškovnemu organu. Te aktivnosti bomo nadaljevali tudi v prihodnje,« so dodali.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije