PU MARIBOR

Na Ptuju kot v filmih Hitri in drzni

Opazili so zbiranje okoli 100 uporabnikov predelanih vozil.
Fotografija: FOTO: Toa55 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Toa55 Getty Images/istockphoto

Policisti PU Maribor so v petek, 6. avgusta, v večernih urah na parkirišču pred trgovskim centrom na Puhovi ulici na Ptuju opazili več uporabnikov predelanih vozil.

»Na podlagi preteklih ugotovitev policistov, organizatorji tovrstnih prireditev  oziroma  tekmovanj,  za katera niso pridobili ustreznega dovoljenja, na socialnih omrežjih pozivajo potencialne tekmovalce na tekmovanje, gledalce pa k ogledu dirk. Na parkirišču trgovskega centra in v okolici so policisti opravili kontrolo in pri tem zaznali 10 kršitev cestnoprometne zakonodaje. Med ugotovljenimi kršitvami izpostavljamo voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) in so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Izpostavljamo tudi voznika, ki je v naselju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 km/h, vozil s hitrostjo 129 km/h. Voznik ni ustavil na znak policista in je odpeljal naprej,« so sporočili (nelektorirano).

Na podlagi znane registrske tablice bodo policisti ugotovili voznika in zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče na Ptuju in predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Prav tovrstni prekrški so po njihovem še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas