PRETRESLJIVO

Mirko (79) po ugrabitvi: Srce mi je tolklo, hoteli so me zvezanega vreči v Kolpo

Bolijo ga vrat in ledvice.
Fotografija: Miroslava Moravca so včeraj v Beli krajini ugrabili štirje migranti. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Miroslava Moravca so včeraj v Beli krajini ugrabili štirje migranti. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Radijski voditelj Denis Avdić se je za Radio1 pogovarjal z Mirkom Moravcem, 79-letnikom iz Bele krajine, ki so ga včeraj ugrabili štirje prebežniki, ga zvezali in odpeljali s seboj, nato pa pustili v okolici Sežane, sami pa se odpeljali proti Italiji. Kot je danes sporočila slovenska policija, so jih ob pomoči italijanskih kolegov že prijeli.
 
Preberite še:

VIDEO: Spregovorila hči ugrabljenega: zvezali so ga in strpali v prtljažnik



Mirko je povedal, da je v avtomobilu z ugrabitelji, ki so mu zvezali roke in noge ter ga zaprli v prtljažnik, preživel šest ur. »Vrat me tako boli, da ne morem nič, in cela leva stran, tako da me je začela boleti tudi že ledvica. Ker oni so se bali, da se bom jaz zadušil, ker so me v prtljažniku zvezanega vozili in so odprli zadnje okno, da je pihalo v mene,« je razkril.

Tepli ga niso

»Rekel sem samo, če me je mati narava čuvala do zdaj, pa me naj še zdaj, da to prebrodim. In sem bil tako stabilen, edino srce mi je tolko. Drugače pa sem bil tako stabilen, da sem naredil, kar so rekli. Eden me je stalno gledal, kako sem, ali sem še živ. So me pokrili, da nisem videl, kod se vozimo,« je povedal o tem, kaj mu je hodilo po glavi. Nihče ga ni udaril. Upal je, da bodo na poti srečali policijo, ki bi ga rešila.

Z avtom nasedli

Prepričan je, da je bil načrt ugrabiteljev, ki so imeli svojo pot natančno označeno v mobilni aplikaciji, da ga bodo zvezanega odvrgli v Kolpo, a so z avtom na gozdni poti nasedli. Mirko je povedal, da je bila vožnja divja. Na koncu so ga iz vozila spustili okoli sedem kilometrov pred italijansko mejo v okolici Sežane.
 
Preberite še:

Skupina prebežnikov ugrabila domačina: zvezali so ga in odpeljali



Policija naj bi več o primeru razkrila na novinarski konferenci, ki bo 12. uri. Prenos bomo v živo spremljali tudi na našem portalu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije