Mama Tina in hči Maja sta švercali Turke

Mati petih otrok prevažala nezakonite migrante. Ob njej je bila v avtu še njena komaj polnoletna hči.
Fotografija: Turke so odpeljali v center za tujce, a je treba preveriti, kje so zdaj. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Turke so odpeljali v center za tujce, a je treba preveriti, kje so zdaj. FOTO: Jože Suhadolnik

Na zatožno klop koprskega okrožnega sodišča sta sedli 42-letna Tina Puc, rojena Blažič, in njena osemnajstletna hčerka Maja Puc, obe sta iz Postojne, ki naj bi tihotapili tri turške državljane. A na predobravnavnem naroku sta obe krivdo zanikali.
 

Najprej v pripor


Policisti so 10. januarja okoli 10.30 v Jelšanah ob glavni cesti Postojna–Reka ustavili osebni avtomobil s hrvaškimi registrskimi tablicami, ki ga je vozila Maja Puc, mati petih otrok, starih devetnajst, osemnajst, sedemnajst, dvanajst in devet let. Ob njej so bili še hči, ki je šele sredi novembra postala polnoletna, in trije državljani Turčije, ki so v državo prišli nezakonito in so jih nato odpeljali v postojnski center za tujce. Policisti so Pučevi pripeljali k preiskovalnemu sodniku, ta je zanju odredil pripor; kasneje so jima ga odpravili, zdaj se branita s prostosti.


Gorazd Gabrič, zagovornik Maje Puc, in Pavel Djurković, ki zagovarja Tino Puc, sta sodišču predlagala zaslišanje trojice Turkov, za katere pa se ne ve, kje trenutno so, in bo sodišče preverilo, ali so sploh še v Sloveniji. Tina Puc je sodnici Orjani Trunkl včeraj sicer še povedala, da je po poklicu trgovka, brezposelna, in da štiri otroke preživlja s socialno pomočjo, njena soobtožena hči pa prav tako nima zaposlitve in prav tako prejema socialno pomoč.

Po neuradnih podatkih naj bi storitev enega organiziranega prevoza nezakonitih prebežnikov stala okoli 4600 evrov, od česar naj bi prevozniki prejeli le majhen delež, od dobrih 100 evrov dalje. Če bosta obtoženi spoznani za krivi, jima grozita do pet let zapora in denarna kazen. Sojenje se bo začelo 6. aprila.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije