POSKUS UMORA

Kaj je bil vzrok srhljivega napada 16-letnika? Policija o podrobnostih

Očeta je ponoči napadel z nožem.
Fotografija: Poskus umora. FOTO: Dejan Javornik 
Odpri galerijo
Poskus umora. FOTO: Dejan Javornik 

Konec tedna je odjeknila srhljiva vest, da je na območju občine Beltinci mladoletni sin poskušal ponoči z nožem umoriti 45-letnega očeta. Očetu je uspelo zbežati iz hiše, poklical je na pomoč in se zdravi v bolnišnici. Njegov 16-letni sin je v priporu.

image_alt
Grozljivka na nekdanji domačiji, osumljen 16-letni sin

O napadu je danes spregovoril vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota Robert Roudi. »Malo pred polnočjo je operativno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota poklical občan, oškodovanec, in naznanil, da ga je v domači hiši med spanjem z nožem napadel mladoletni sin. Po prihodu na kraj je policija odvzela prostost osumljencu, 45-letniku pa je bila nudena prva pomoč, nakar so ga z reševalnim vozilom odpeljali v murskosoboško bolnišnico. Ugotovljeno je bilo, da je bil oškodovanec večkrat zaboden. Točna stopnja poškodbe še ni opredeljena, a po do zdaj zbranih informacijah njegovo življenje ni ogroženo. Osumljenec je bil včeraj popoldne priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja poskusa umora po 116.členu KZ-1. Po zaslišanju mu je odredil pripor,« je povedal.

Za kaznivo dejanje nedokončanega umora grozi osumljenemu najmanj od 15 do 30 let zapora. Ker gre za mladoletnika, se mu lahko izreče do deset let mladoletniškega zapora.

Mladoletnika, ki je osumljen kaznivega dejanja poskusa umora, policija še ni obravnavala, tudi nasilja med njim in očetom niso evidentirali. Sin je očeta napadel z nožem, ki ga je imel že od prej, sicer pa živi na območju Policijske uprave Ljubljana. Z očetom imata občasno stike, dogodek se je zgodil v času stikov.

Roudi je ob tem še povedal, da policisti v zadnjem času opažajo več nasilnega ravnanja tako pri kaznivih dejanjih kot prekrških.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije