Javnost šokirana, poglejte, kaj sta naredila Mariborčana (FOTO)

O najdbi živalskih ostankov sta bila obveščena veterinarsko higienska služba in medobčinski inšpektorat.
Fotografija: Za to naj bi bila odgovorna Mariborčana. FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
Za to naj bi bila odgovorna Mariborčana. FOTO: PU Maribor

V torek sta policista v Brezju v Mariboru med obhodom Ptičjega gozda, Gaj – ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke, med katerimi so bili oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali, najverjetneje ovce in podobno.

Z zbiranjem obvestil in ob ogledu odvrženih smeti sta ugotovila, da sta odpadke odvrgla prebivalca Maribora.

O najdbi živalskih ostankov sta bila obveščena veterinarsko higienska služba in medobčinski inšpektorat, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, da bo (je) območje počistilo in odpadke odpeljalo.

»Proti obema kršiteljema bomo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku zaradi kršitve uredbe o odpadkih (ker sta odpadke odvrgla v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala) in po zakonu o veterinarskih merilih skladnosti (ker z živalskimi stranskimi proizvodi nista ravnala in jih skladiščila v skladu z določili zakona, temveč sta jih odvrgla v naravnem okolju). Verjamemo, da jima bo pristojni prekrškovni organ, zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov,« pišejo v poročilu mariborske policijske uprave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije