NEVARNA SMUKA

Hude poškodbe smučarke in otroka

Konec tedna, ko so se za del Slovenije začele šolske počitnice, sta se zgodili dve hujši smučarski nesreči.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen 
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen 

NOVA GORICA – V soboto ob 10.10 sta na smučišču Cerkno trčila 65-letna smučarka in mlajši smučar. Nesreča se je zgodila približno 70 metrov pred iztekom proge Lom. Med smuko je 65-letni smučarki z desne strani pot presekal otrok. Ob tem sta trčila in padla.

Smučarka se je pri tem huje poškodovala (sum na zlom leve goleni in poškodbo levega ramena), poroča PU Nova Gorica.

Kmalu je na kraj nesreče prismučal tudi eden od staršev otroka, s katerim sta odsmučala proti zaključku proge. Poškodovani ženski so reševalci smučišča in zdravnik nudili pomoč, nato pa so jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policija prosi starše mladega smučarja, da pokličejo policijsko postajo v Idriji (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, 05 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si) oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji, da bi razjasnili okoliščine nesreče.
Pazljivo na smučiščih. FOTO: Jure Eržen 
Pazljivo na smučiščih. FOTO: Jure Eržen 


Približno tri ure kasneje se je na Cerknem zgodila še ena nesreča, v kateri se je poškodoval mlajši smučar. Na začetku proge Počivalo sta med smuko trčila mlajša smučarja in padla.

Pri tem se je eden od njiju predvidoma huje telesno poškodoval (sum na zlom desne goleni). Poškodovanega otroka so z vojaškim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policija ob tem opozarja, da je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak posameznik, zato moramo spoštovati pravila varnega smučanja, biti obzirni do drugih, previdni in odgovorni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije