NESREČE V GORAH

Hud padec pohodnika: zgrmel 20 metrov in obležal huje poškodovan

Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: GRS Tolmin
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: GRS Tolmin

Letalska policijska enota je z dežurno GRZS ekipo včeraj na območju Prisojnika na bovški strani obravnavala hujši padec pohodnika, ki se je po Slovenski poti z gore vračal na Vršič. Na zahtevni označeni poti je izgubil ravnotežje in padel okoli 20 metrov pod pot ter po kotaljenju po skalah huje poškodovan obležal. Hodil je sam.

Prvo pomoč so mu nudili drugi pohodniki, ki so na interventno številko 112 tudi prijavili nesrečo.

Pohodnik, slovenski državljan, je bil s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Policija poziva ...

Policija poziva k ustrezni pripravi na turo in veliki odgovornosti vsakega posameznika, ki naj pazi na vsakem koraku. »Tveganje v gorah mora vsak pri sebi zmanjšati na minimum, to pa pomeni, da mora izbrati tako turo, ki jo z opremo, ki jo ima, lahko opravi brez posebnih težav. Hoditi je treba v družbi z vsaj še eno osebo, domači ali kdo drug pa naj bo seznanjen, kam gremo, s kom in kakšna je dinamika ture. Četudi bo priprava popolna, je treba vzeti v zakup, da bo nekaj tveganja še vedno ostalo. Zato bodite tudi maksimalno odgovorni in previdni,« so sporočili.

Opozarjajo še, da preverite, katera izhodišča za gore so zaprta zaradi poškodb infrastrukture do tja v zvezi z zadnjo naravno nesrečo, ker je to okoliščina, ki v primeru klasičnega reševanja lahko pomeni bistveno daljši čas reševanja.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije