Grozljivka v Črenšovcih: brezsrčno ga je ustrelil z zračno puško (FOTO)

Neznanec se je na območju občine Črenšovci na mačka spravil z zračno puško in ga hudo ranil.
Fotografija: FOTO: S. N.
Odpri galerijo
FOTO: S. N.

Več kot žalostno je, da smo ljudje postali največje »živali na svetu«, je tožil znanec, ki vseskozi spremlja žalostne zgodbe štirinožnih prijateljev in tudi rejenih živali, ki jih lastniki in sploh ljudje brez srca in duše trpinčijo ter pogosto tudi pokončajo. Vsake toliko, še zlasti v zadnjih dneh in tednih, namreč javnost pretresajo zgodbe o nečloveškem in nehumanem ravnanju z nedolžnimi in nezaščitenimi živalmi. Tako vedenje žal pogosto meče slabo luč na celotno človeštvo, še posebej v času epidemije.

Mar nimajo kaj početi?

Žal nekateri v tem karantenskem času nimajo kaj početi in zato streljajo na nedolžne živali. Po prepričanju ljubiteljev živali razlog ne more biti drugi kot objestnost. Zadnji primer nečloveškega vedenja neznanca se je zgodil v Prekmurju, znova, kot že pred nekaj meseci, na območju občine Črenšovci, kjer je nekdo streljal na nedolžnega mačka, ki so ga pozneje reševali veterinarji. Nazorno fotografijo nesrečnega mačka, ki je očitno nekoga iz soseščine hudo razjezil, so nato objavili na družbenih omrežjih, da bi opozorili ljudi, da se problemi ne rešujejo z zračno puško ali nasiljem.

»Hotiza – Bodite pozorni! Bili smo obveščeni, da je na Hotizi, Šolska ulica, bil z zračno puško ustreljen maček. Ker to ni bilo prvič, pozivamo, da v kolikor ima kdo kakšno informacije o tem kdo v tem okolju ima zračno puško, naj obvestijo policijo na telefon 113 ali pa nas pokličejo na telefonsko številko: 070 879-212. Ta oseba je sigurno znana po tem, da ni ljubitelj živali, zato so dobrodošle vsakršne informacije,« so sporočili iz Društvo za zaščito živali Pomurja, kjer čim prej pričakujejo vsaj anonimne informacije, da ne bodo nastradale še druge nedolžne živali.

»Posledica strelov z zračno puško, katerih žrtev je bil nekastriran maček, ki je verjetno enkrat preveč markiral po tujem dvorišču. Taka dejanja nikakor niso opravičljiva, treba jih je obtožiti, vendar smo lastniki sami dolžni poskrbeti za varnost svojih živali. Bodite odgovorni, kastrirajte in sterilizirajte ter preprečite take in še mnogo drugih nepotrebnih težav,« pravi ugledna pomurska veterinarka Smiljana Nabergoj, dr. vet. med., iz Veterinarskega inženiringa v Moravskih Toplicah, ki dodaja, da je dobro z objavo tovrstnih fotografij opozoriti, da se to ne počne in se težave ne rešujejo na tak način. Po njenem so največ krivi lastniki, kajti če bi samce kastrirali, ti ne bi hodili okrog na pretepe, predvsem k sosedom na dvorišče ali vrt ne.

FOTO: S. N.
FOTO: S. N.

V Pomurju ostro obsojajo nečloveško dejanje neznanega storilca

Kastrirani mački se namreč večinoma zadržujejo na domačem dvorišču. »Res je, da mačka ne moreš dati na vrvico in mu tako prepričati, da bi hodil na tuje dvorišče in tam markiral, če so nekastrirani. Zato svetujemo, da se hišni ljubljenčki kastrirajo in seveda tudi sterilizirajo, če želimo, da bo naša žival dejansko naša in se bo zadrževala doma,« še pravi veterinarka Smilja Nabergoj in dodaja, da je vseeno vsakršno fizično izživljanje nad živaljo treba strogo obsoditi. Seveda tudi vsi ljubitelji živali v Pomurju ostro obsojajo omenjeno nečloveško dejanje neznanega storilca.

Po njihovem je streljanje na hišne ljubljenčke vsekakor ni pravi odgovor niti na obisk sosedovega mačka in njegovo markiranje, zato »bi moralo biti tistega, ki je posegel po tej metodi, dodobra sram«, poudarjajo ljubitelji živali. Čeprav takšna dejanja nikakor niso opravičljiva in jih je treba obsoditi, so lastniki sami dolžni poskrbeti za varnost svojih živali ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije