ŽE TRETJI DAN

Gašenje pri Preddvoru se nadaljuje, policisti znova opozarjajo prebivalce (FOTO)

Tudi danes bo posredovalo več kot 150 gasilcev.
Fotografija: Ogenj ne poneha. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Ogenj ne poneha. FOTO: Dejan Javornik

Na požarišču v Potočah so razmere danes trenutno manj problematične kot zadnja dva dneva, poroča kranjska policijska uprava. So pa še vedno vidna posamezna žarišča, ki lahko ponovno povzročijo širjenje ognja. Danes je bil že opravljen ogled iz zraka, nadaljuje pa se tudi gašenje iz zraka.

image_alt
Naselju grozila ognjena stihija, vse nared za evakuacijo (FOTO)

Oboje izvaja Slovenska vojska (SV) s helikopterji. Aktivnosti potekajo tudi za uporabo letala, enako kot včeraj, pri čemer obstaja možnost, da bi se voda lahko zajemala tudi na katerem od drugih jezer (Bohinj, Bled …). »Zato uporabnike vodnih površin prosimo, naj jih danes zaradi varnosti ne uporabljajo. Opozorilo velja tudi za jadralne padalce na teh območjih,« opozarjajo policisti. 

Na terenu ves čas 100 do 250 gasilcev

Prvi dan je gasilo 250 gasilcev, prvo noč 100, včeraj podnevi 200, ponoči 120, danes jih bo predvidoma več kot 150. Razen poškodb treh gasilcev prvi dan drugih nesreč ni bilo. Trenutno tudi ni nevarnosti dima, vendar se glede na vreme razmere lahko hitro spremenijo, zato še vedno velja opozorilo in previdnost pred dimom.

Še naprej je prepovedano zadrževanje na območju intervencije in v okolici. Temperature na požarišču so zelo visoke, zelo nevarno pa je tudi v gozdu na širšem območju požara.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije