POŽAR V RAKITNICI

FOTO: Ogorčeni gasilci: Na nikogar ne želimo kazati s prstom

Po prihodu so imeli nemalo težav. Opozarjajo zato, da se take stvari v bodoče ne bi dogajale. 
Fotografija: Gasilska enota Ribnica. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Gasilska enota Ribnica. FOTO: Facebook

RIBNICA – Malo po polnoči je v naselju Rakitnica gorelo gospodarsko poslopje. Zagorelo je v kurilnici na sistemu za ogrevanje z žagovino. Zaradi tehnične napake je ogenj prešel na zalogovnik. Ogenj se je razširil na celotno ostrešje objekta velikosti deset krat petnajst metrov. Do prihoda gasilcev je zgorelo že celotno ostrešje objekta.

Pri gašenju in odstranjevanju posledic so sodelovali gasilci PGD Ribnica, Rakitnica, Lipovec in Dolenja vas. Poslopje je v celoti pogorelo, gasilci pa so rešili hišo v neposredni bližini.

O dogodku so bili obveščeni policija, dežurni elektro podjetja in dežurna komunalna služba, ki je posula okolico zaradi zmrzovanja vode na cestišču.

Do hidranta so se prebili s težavo. FOTO: Facebook
Do hidranta so se prebili s težavo. FOTO: Facebook


Težave gasilcev


Utrujeni gasilci so se na svoje domove vrnili šele proti jutri, na facebook profilu Gasilske enote Ribnica pa so javnost seznanili s težavo, na katero so naleteli. »Zaradi velike količine snega smo se s težavo prebili do hidranta, iz katerega smo odvzeli prepotrebno vodo za gašenje. Ne želimo na nikogar kazati s prstom, pa vendar se je treba vprašati oziroma dajmo v bodoče misliti tudi na to. Hidranti morajo biti tudi ob tako veliki količini snega vedno prosti in lahko dostopni,« so opozorili.

Na požarni straži so po njihovem odhodu ostali domači gasilci PGD Rakitnica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije