RDEČI PETELIN

FOTO: Ognjeni pekel v Kranju, to so prve ugotovitve policije

Pri PU Kranj pravijo, da okoliščine požara kažejo, da je zagorelo v najnižjem nestanovanjskem delu, zunaj stavbe.
Fotografija: Posledice požara v Kranju. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Posledice požara v Kranju. FOTO: Facebook

KRANJ – Po velikem požaru, ki je v Kranju izbruhnil ponoči, zaradi česar so gasilci in policisti evakuirali več kot 100 stanovalcev, jih je velika večina začasno zatočišče našla pri sosedih, znancih ali sorodnikih, sedem pa so jih prepeljali v avlo kranjske občinske stavbe, kjer so jih oskrbeli s hrano, posteljami in z odejami.

Škoda ogromna

PU Kranj poroča, da je najbrž zagorelo zunaj stavbe, nato pa se je ogenj razširil na blok.

Iz objekta je bilo najprej evakuiranih okoli 50 ljudi, kasneje še več, skupno okoli 120. Zaradi vdihavanja dima so reševalci trem osebam na kraju nudili prvo pomoč, eni pa zaradi nezaužitja predpisanih zdravil. Po trenutnih podatkih policije drugih poškodb ni bilo.Ogenj je poškodoval tri poslovne prostore, stanovanja na južni strani bloka v prvem in drugem nadstropju (več stanovanj je bilo tudi onesnaženih z dimom), ostrešje nad poslovnimi prostori, osebni avtomobil, dve motorni kolesi in eno kolo z motorjem. Nastala je velika materialna škoda.

Posledice požara v Kranju. FOTO: Facebook
Posledice požara v Kranju. FOTO: Facebook
 
Za lastnino stanovalcev je bilo poskrbljeno, vsi pa imajo dostop do svojih stanovanj. Po vseh zbranih obvestilih bodo kriminalisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kdaj nazaj domov? 

Kot iz svojih dosedanjih izkušenj ocenjuje kranjski poveljnik civilne zaščite Sašo Govekar, bodo nekateri v teh prostorih lahko bivali, drugi pa ne, odvisno od tolerance vsakega posameznika. Zagotovo pa je nekaj stanovanj, po prvih ocenah okoli sedem, ki jih je poškodoval tudi ogenj. Ta bo treba v večji meri obnoviti, medtem ko bo pri ostalih verjetno potreben le belež, morda še kakšno manjše popravilo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije