TRAGEDIJA

FOTO: Na svoj rojstni dan poslal Borčija v smrt

Peljali so se v službo, ko je vanje trčil tovornjak. Domačini opozarjajo na smrtno nevaren ovinek.
Fotografija: Gasilci so morali nesrečnega Borisa izvleči iz zverižene pločevine. FOTO: PGD Ilirska Bistrica
Odpri galerijo
Gasilci so morali nesrečnega Borisa izvleči iz zverižene pločevine. FOTO: PGD Ilirska Bistrica

JELŠANE – "Že preveč nesreč je bilo na tem ovinku. In vedno so udeležena tovorna vozila. Država naj se končno zgane in nekaj naredi!" Tako ogorčeno so se na petkovo tragično nesrečo na glavni cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico odzvali tisti, ki omenjeno prometnico zelo dobro poznajo. Ta je v spomladanskem in poletnem času še kako obremenjena, saj jo za pot proti hrvaški obali oziroma Reki uporabljajo številni turisti. "Le kdaj bo država tukaj končno naredila avtocesto?" še dodajajo in se sprašujejo, koliko ljudi bo moralo do takrat še umreti.

Na ovinku smrti v spomin na Borisa gori svečka. Foto: Dejan Javornik
Na ovinku smrti v spomin na Borisa gori svečka. Foto: Dejan Javornik

Ena izmed njenih najbolj črnih točk je prav oster ovinek, ki je od razcepa za Smrje v smeri Pivke oziroma Postojne oddaljen 100 metrov. "Glede tovornih vozil je ta ovinek zelo nevaren," nam pojasni Borut Bilc iz PGD Ilirska Bistrica in doda, da je prav ta odsek najbolj nevaren, ko pada dež, saj je tam asfalt "toliko zlizan", da lahko vozniku tovornjaka, ki za seboj pelje prazno prikolico, slednjo hitro odnese po svoje. "Prav pred enim letom se je na istem ovinku zgodila podobna nesreča. Ampak je voznik k sreči preživel," doda sogovornik.

Zaneslo je prikolico

Takšne sreče v petek ob 16.30 ni imel 36-letni Boris Frol iz Jelšan, ki se je skupaj s še tremi fanti odpravljal v nočno izmeno v Pivko perutninarstvo. 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije