TRČENJE

Znane podrobnosti tragedije, ki je vzela življenje ženske (48)

Zgodilo se je malo po 8. uri med Vranskim in Trojanami.
Fotografija: V tragediji je umrla 48-letna ženska (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
V tragediji je umrla 48-letna ženska (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik

Poročali smo o prometni nesreči, v kateri je v torek zjutraj umrla ženska. V njej so bila udeležena tri vozila, dve osebni in eno tovorno, policija pa je sporočila nekatere podrobnosti.

Ob 8.05 je na stari cesti med Vranskem in Trojanami, zunaj naselja Ločica, 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila od Trojan proti Vranskemu, na ravnem delu vozišča brez vzroka zapeljala levo, prek neprekinjene črte, na nasprotnosmerno vozišče v času, ko je nasproti, pravilno v smeri svoje vožnje, pripeljal 61-letni voznik tovornega vozila.

Voznica je s sprednjim levim delom svojega vozila trčila v sprednji levi del tovornega vozila. Po silovitem trčenju je voznico zavrtelo po vozišču, vanjo pa je trčil še 64-letni voznik osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal za voznico.

Voznica, doma z območja Policijske uprave Ljubljana, je bila v nesreči tako hudo telesno poškodovana, da je na kraju umrla, voznika preostalih udeleženih vozil pa sta se lažje poškodovala. Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta skoraj štiri ure zaprta za ves promet.

Pokojna je peta letošnja žrtev prometnih nesreč na območju celjske policijske uprave. V istem lanskem obdobju je na tem območju umrlo 16 ljudi. Nepravilna stran in smer vožnje je bila lani, ko je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi, najpogostejši vzrok prometnih nesreč: 11 oseb je umrlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije