V tretje pokončal mačka Frančka (FOTO)

Mačka se da tudi drugače odgnati, pravi lastnica, ki so ji ustrelili ljubljenčka.
Fotografija: Lastnica ne more dojeti, kakšen človek je ubil njenega Frančka. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Lastnica ne more dojeti, kakšen človek je ubil njenega Frančka. FOTO: Osebni Arhiv

»To je (bil) moj maček. Pred pol ure je umrl pri veterinarju na mizi. Zakaj? Zaradi strelne rane. Zato lepo prosim, da mi ti, ki v Turnišču streljaš mačke, stopiš pred oči in poveš, zakaj. Zakaj to delaš? No, ajde, imej jajca in se javi!« je minuli konec tedna na družabnem omrežju objavila lastnica Frančka, ki tretjega streljanja (prvič se je nekdo nanj spravil decembra, drugič januarja) ni preživel.

Na delu je zlobnež

V Turnišču je bil torej na delu zlobnež, ki je iz neznanega razloga ustrelil prijaznega in nedolžnega mačka. Iz Pomurja večkrat poročamo o tovrstnih primerih, tudi v Turnišču je neznanec v zadnjem obdobju večkrat streljal na mačko, mogoče je, da tudi na druge, a se lastniki ne odzivajo. Frančkova lastnica je ogorčena, saj ne more dojeti, komu je bil na poti njen lepotec, ki so ga imeli za družinskega člana. Mnogi se ob tem sprašujejo, kdo bi bil sposoben takšnega dejanja. »Vem, da je to za koga le maček, ampak niti maček, še zlasti tisti, ki je nekomu več kot prijatelj, si ni zaslužil takšne smrti,« poudarja lastnica in dodaja, da krutega dejanja niso prijavili policiji, saj ne sumijo nikogar, poleg tega pa je po njenem mnenju težko izslediti zračno puško, ki je bila uporabljena. Za prijavo se ni odločila tudi zato, ker se boji povračilnih dejanj storilca, kljub temu pa se je odločila, da zgodbo deli z nami, saj noče, da se kaj takšnega ponovi, ne njenim muckam ne kateri koli drugim. Franček je bil star dve leti, doma imajo še dva mačka. »Franček je bil umirjen in lenoben mucek, ki je vse dneve prespal v hiši. Vem, da vsi ne marajo mačk, ampak jo je mogoče tudi kako drugače odgnati z dvorišča, ne da bi jo ustrelil,« še pove sogovornica.
»Kdor danes vandalsko strelja na živali, bo jutri streljal tudi na ljudi,« poudarja prekmurska veterinarka Smiljana Nabergoj iz Veterinarskega inženiringa Moravske Toplice, ki ima veliko izkušenj z reševanjem ustreljenih mačk, psov, sov, štorkelj in drugih živali.
Medtem še naprej iščejo tistega, ki je mačka ustrelil v Hotizi pri Lendavi ter storilca v Podgradju, kjer je nekdo v kratkem obdobju ustrelil tri mačke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije