NA HLADNO

Tatič vrgel zidak v okno

Za poskus vloma bo moral Alojz Jenič v zapor. Bremeni ga obsežna predkaznovanost.
Fotografija: Alojz Jenič je bil zaradi tatvin in goljufij v preteklosti že kaznovan. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Alojz Jenič je bil zaradi tatvin in goljufij v preteklosti že kaznovan. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – Pred dobrima dvema letoma, bil je 31. maj 2016, ura pa dopoldanska, okoli desetih je bilo, je nekaj počilo v gospodarskem objektu v Dragah, katerega lastnik je Zdenko B. Pok sta slišala soseda, je pa vlom skozi okno sprožil tudi alarm. Vlomilec je namreč, da bi prišel v notranjost, v okno stavbe vrgel zidak. Soseda in glasno tuljenje sirene sta torej vlomilca pregnala od namere, da bi se podal v notranjost objekta in našel kaj, kar bi mu prišlo prav, a padel je v roke mož v modrem. Šlo je za njihovega starega znanca, za Belokranjca, 24-letnega Alojza Jeniča s Suhorja, ki je trenutno na prestajanju zaporne kazni v Celju.


»Če poskus velike tatvine priznate, predlagam pet mesecev zapora,« je ponudbo tožilstva na novomeškem okrožnem sodišču predstavil višji državni tožilec Srečko Hočevar. In Jenič je presenetil: »Priznam krivdo in sprejmem kazen.« Le prosil je za milejšo kazen, ima namreč zdravstvene težave, prav tako je oče 10-mesečnega otroka, si pa je v preteklosti kljub mladosti nabral že kaj nekaj kazni.


Kazen je v zaporu začel prestajati v začetku junija, zaradi treh kaznivih dejanj je bil obsojen na enotno kazen leto in 11 mesecev zapora, je pa na tej obravnavi prosil sodnico Betko Šimc, da mu novo kazen prav tako združi, tako je profitiral en mesec, saj nova enotna kazen glasi na dve leti in tri mesece zapora. A kaj lahko se zgodi, da niti po tem, ko bo prestal to kazen, ne bo prišel na prostost, saj ga čakata še dva, morda trije novi kazenski postopki, bremeni pa ga predvsem obsežna predkaznovanost, in sicer zaradi istovrstnih kaznivih dejanj; tatvin in goljufij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije