TOŽI DELODAJALCA

Robert bi bil rad spet policist

Roberta Horvata so kolegi ovadili zaradi nasilja v družini. Izgubil je službo, zdaj toži delodajalca.
Fotografija: Robert Horvat je bil zaposlen na Policijski postaji Ljubljana Center.
Odpri galerijo
Robert Horvat je bil zaposlen na Policijski postaji Ljubljana Center.

MURSKA SOBOTA – Pred senatom murskosoboške enote Delovnega in socialnega sodišča Maribor, ki mu predseduje sodnica Nataša Čučko, se je začelo pravdanje med 44-letnim nekdanjim policistom Robertom Horvatom iz Pečarovcev, ki ga zastopa odvetnik Jože Šafarič, in ministrstvom za notranje zadeve oziroma policijo. In ker na predobravnavnem naroku ni bilo nobene možnosti poravnave, saj sta stranki vztrajali vsaka pri svojih argumentih, je morala sodnica razpisati glavno obravnavo.
Robert Horvat je bil zaposlen na Policijski postaji Ljubljana Center.
Robert Horvat je bil zaposlen na Policijski postaji Ljubljana Center.

Ker odpuščeni policist Robert Horvat toži Republiko Slovenijo, MNZ, policijo, zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter terja izplačilo neizplačanih plač in vrnitev na delo policista, bodo svoje pred senatom morali povedati najvišji šefi slovenske policije. Tako bosta med drugimi zaslišana aktualna generalna direktorica policije Tatjana Bobnar ter njen predhodnik Simon Velički, ki je policistu Horvatu lani jeseni podpisal odločbo o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Kot priča bodo nastopili tudi Tomaž Pečjak, namestnik generalne direktorice policije, ter še nekateri visoki policijski funkcionarji.


Robert Horvat, izkušeni policist iz Prekmurja in oče dveh otrok, je bil do oktobra lani zaposlen na Policijski postaji Ljubljana Center. Po neuradnih podatkih je zaradi težav s partnerico prišel navzkriž z zakonom. Kolegi so ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, toda še pred koncem sojenja in pravnomočnostjo sodbe mu je delodajalec izredno prekinil pogodbo, kar se Horvatu zdi sporno, zato terja, da se mu odpravi izredna odpoved, plačajo osebni dohodki in druge obveznosti za nazaj ter da ga ponovno zaposlijo na isto delovno mesto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije