KRVAVO

Sestro dvojčico ubila, mamo hudo ranila

V družinski tragediji sredi Maribora je umrla 38-letna Mersiha Hromadžić. Z nožem naj bi jo zabodla sestra dvojčica Mediha in napadla tudi 58-letno mamo.
Fotografija: Mersiha Hromadžić je dočakala samo 38 pomladi. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mersiha Hromadžić je dočakala samo 38 pomladi. FOTO: Facebook

MARIBOR – »Ne moreš verjeti, da se lahko primeri kaj takšnega, in to na 8. marec,« je v četrtek zgodaj zjutraj odkimavala stanovalka bloka v Ulici bratov Greifov na Pobrežju. Mirna mariborska soseska je bila včeraj v šoku, saj si nihče niti predstavljati ni mogel, kaj se je v zgodnjih jutranjih urah dogajalo v tretjem nadstropju tamkajšnjega bloka.

Mariborski policisti so bili o dogodku obveščeni okrog 6.45. Kot smo izvedeli, jih je na pomoč, tako kot reševalce, poklical sosed, ko se je odpravljal v službo.

Kaj se je ponoči dogajalo za vrati stanovanja, v katerem so živele tri ženske, so za zdaj le ugibanja. Izvedeli smo, da je Bojan Emeršič, ko je odprl svoja vrata nasproti stanovanja družine Hromadžić, naletel na grozljiv prizor. Na hodniku pred vrati je vsa okrvavljena stala 38-letna Mersiha Hromadžić, ki je živela v stanovanju s sestro dvojčico Mediho in 58-letno mamo Mediho Hromadžić starejšo. »Prosila me je za pomoč. Stopil sem do nje in potem v stanovanje, ki je bilo povsem krvavo. Kri je bila na stenah, na tleh in še kje,« nam je s tresočim se glasom razlagal Emeršič.


Možakar, ki je imel na sebi še vedno okrvavljena oblačila, saj ga policisti zaradi preiskave niso spustili nazaj v stanovanje, je pretresen nadaljeval: »Ko sem vstopil, sem zagledal, da se druga hčerka in mama sredi stanovanja prerivata. Zadrl sem se na hčerko, ali je zmešana in da naj spusti mamo. Nekako mi je uspelo, da sem mamo spravil iz stanovanja in jo skupaj z ranjeno hčerko (Mersiho, op. p.) peljal po stopnicah proti izhodu iz bloka. Toda po poti se je ranjena hčerka onesvestila in moral sem jo pustiti samo na stopnicah. Z mamo sva prišla do izhoda iz bloka, kjer so naju že pričakovali reševalci, in skrili so se v reševalni avtomobil.

Ko so se reševalci in pogumni sosed nameravali vrniti na stopnišče bloka, da bi pomagali ranjeni Mersihi Hromadžić, se je po stopnicah spustila tudi njena sestra dvojčica Mediha. Nekateri trdijo, da je imela v rokah nož, s katerim je predtem v stanovanju poškodovala sestro dvojčico in mamo. Ker so se tako sosed kot reševalci bali za svoje življenje, niso tvegali vstopa v blok, dokler niso prišli policisti. Ko so ti prispeli, se je Mediha Hromadžić menda brez večjega upiranja predala, ob tem pa so reševalci poskušali rešiti življenje ranjeni sestri dvojčici Mersihi Hromadžić.

Kot smo izvedeli iz dobro obveščenih virov, pa pomoči za nesrečnico, ki je na zadnji lanski dan praznovala 38. rojstni dan, ni bilo. Izvedeli smo še, da naj bi jo sestra dvojčica z nožem šestkrat zabodla naravnost v srce. Poleg teh je imela Mersiha še več vbodnih drugje po telesu.

Povsem mirne

Sosed, ki je priskočil na pomoč, včeraj med našim pogovorom sploh ni vedel, kateri sestri je pomagal. »Vse je bilo krvavo,« je razlagal. »Bili sta dvojčici, kako naj bi ju v tej paniki še razločeval. V tistem trenutku nisem niti razmišljal o tem, da sem morda v nevarnosti, kaj šele da bi gledal, kdo je kdo.«

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da so policisti prostost odvzeli 38-letni Medihi Hromadžić in jo odpeljali v pridržanje, kjer bo počakala na srečanje s preiskovalnim sodnikom. Mamo Mediho so s hudimi vbodnimi ranami in urezninami po prsnem košu in hrbtu odpeljali na zdravljenje v mariborsko bolnišnico. Zdravnikom je njene vitalne funkcije uspelo toliko stabilizirati, da naj ne bi bilo več ogroženo njeno življenje.


Kaj je bil povod, da so se ženske sprle in da je ena pograbila nož, ostaja skrivnost. Sosedje so nam dejali, da sta se zakonca Hromadžić na Pobrežje preselila že pred rojstvom dvojčic. Leta 1979 je Mediha povila hčerki, a je bilo družinsko življenje vse prej kot harmonično. »Preden se je mož odselil, je bilo iz stanovanja velikokrat slišati prepire. Ko so ženske ostale pred leti same, pa so se prepiri končali. Moram reči, da jih zadnje čase sploh ni bilo veliko videti. Ne na dvorišču ne na hodniku,« nam je povedal eden od sosedov. Sosed Miloš Bučkovec pa je dejal, da jih je poznal: »Bile so povsem mirne. Tudi pred dogodkom ni bilo slišati kakšnega prepira iz stanovanja ali česa podobnega.« O motivu za družinsko tragedijo molčijo tudi v policijskih vrstah, saj kriminalistična preiskava še ni končana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije