UJETA NA PIRANSKI PLAŽI

Ropala sta prostitutke

Bosanec in Srb sta jih pretepala in posiljevala. Na piranski plaži so ju prijeli specialci.
Fotografija: Osumljena sta kazniva dejanja izvajala ves čas skrajno nasilno, žrtvam sta grozila z orožjem. Fotografija je simbolična. FOTO: GULIVER/Thinkstock
Odpri galerijo
Osumljena sta kazniva dejanja izvajala ves čas skrajno nasilno, žrtvam sta grozila z orožjem. Fotografija je simbolična. FOTO: GULIVER/Thinkstock

LJUBLJANA – Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so uspešno sklenili preiskavo oboroženih ropov, ki sta jih na območju Ljubljane v več stanovanjih storila 34-letni državljan Bosne in 18-letni državljan Srbije. Ropala sta izključno prostitutke in se znašala nad njimi.

Valter Zrinski, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, je razgrnil, da so kriminalisti od aprila do sredine junija obravnavali pet oboroženih ropov na območju Ljubljane. »Ropi so bili v zasebnih stanovanjih in izvršeni nad ženskami, ki so ponujale plačljive spolne storitve,« je uvodoma dejal.

Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto, je predstavil uspešno, a še ne zaključeno akcijo. FOTO: PU Ljubljana
Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto, je predstavil uspešno, a še ne zaključeno akcijo. FOTO: PU Ljubljana
Osumljena sta kazniva dejanja izvajala ves čas skrajno nasilno, žrtvam sta grozila z orožjem, nasilje pa samo še stopnjevala, saj sta v enem od prijavljenih primerov nad dvema žrtvama izvršila tako posilstvo kot tudi, smo izvedeli, skrajno ponižujoče spolno nasilje.

Žrtve sta kontaktirala po telefonskih številkah, objavljenih na spletnih straneh. Štiriintridesetletni Bosanec je na začetku aprila vzpostavil kontakt z žrtvijo in se z njo dogovoril za spolne storitve. Takoj po vstopu v stanovanje ji je zagrozil s pištolo ter od nje zahteval, da se uleže na tla. Nato ji je poskušal zvezati še roke, a se mu je uprla. Najbrž jo je potem tudi zato tako zverinsko pretepel in zahteval še denar, izročila mu ga je, da bi le bilo izživljanja čim prej konec. Oškodovanko so zaradi hudih poškodb z reševalnim vozilom zatem prepeljali v ljubljanski klinični center (UKC).

»Sredi junija pozno popoldne sta osumljenca po telefonu že spet vzpostavila kontakt z dvema žrtvama in se z njima dogovorila za spolne storitve,« je nadaljeval Zrinski. Po vstopu v stanovanje pa se je začela že znana srhljivka: zagrozila sta jima z orožjem, ju pretepala in zahtevala denar. Tega sta v nadaljevanju našla, a z najdeno vsoto nista bila zadovoljna. Zahtevala sta več.

»Ker pa denarja nista imeli, sta postala samo še bolj nasilna. Oškodovanki sta zvezala, ju pretepla, grozila sta jima z orožjem, z nožem, ter se spolno izživljala na posebno poniževalen način,« je pripovedoval Zrinski. Bosanec je eno tudi posilil. Dekleti so morali oskrbeti v UKC.
 

Bosanec stari znanec policistov


S kolegi s PU Koper so osumljena v sredo izsledili na plaži v Piranu. »Ker pa je obstajal sum, da sta oborožena, in ker sta svoja dejanja že tako izvrševala izjemno nasilno, so prijetje opravili kriminalisti mobilnih kriminalističnih oddelkov in policisti specialne enote.« Pridržali so ju in včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi dveh kaznivih dejanja ropa, kaznivega dejanja posilstva ter spolnega nasilja.


Pa še to: 34-letni osumljenec je bil v letih 2006 in 2017 v Sloveniji že 11-krat (!) pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja z elementi nasilja. Mlajšega pri nas še niso obravnavali, so ga pa zato v njegovi domovini.

To pa še ni vse, je dejal Zrinski: »Kazensko ovadbo bomo v nadaljevanju dopolnili še za tri kazniva dejanja ropov, pri katerih so bile žrtve prav tako ženske, ki so ponujale spolne storitve, dejanja pa so bila izvršena enako, to je bilo maja in junija.«

Ker sumijo, da je bilo tovrstnih dejanj še več, naprošajo vse morebitne žrtve, da ta kazniva dejanja naznanijo na 113 ali 080 1200. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije