STRELJANJE V GROSUPLJEM

Razkrivamo, kdo je krvnik Nike in njenega nerojenega otroka

Objavljeno 23. januar 2020 07.05 | Posodobljeno 23. januar 2020 07.06 | Piše: Tomica Šuljić

Je bil Roman Miklavčič obseden z Niko Omahen Makić? Motiv za tragedijo, ki je pretresla Grosuplje, še neznanka.

Miklavčič naj bi se v nesrečno Niko zagledal že pred leti. FOTO: Facebook
Po torkovem streljanju pred podjetjem Fama v Grosuplju, ko sta za posledicami strelnega napada preminila 27-letna Nika Omahen Makić in otrok, ki ga je nosila (po neuradnih navedbah naj bi šlo za deklico), so zaposleni v tamkajšnji industrijski coni še vedno pretreseni. V Fami si še niso opomogli od šoka, da so tako brutalno izgubili direktorico, tako rekoč na pragu njenega podjetja oziroma sosednje stavbe, v katero se je poskušala zateči – a jo je usodna krogla prehitela!

Spoznal naj bi jo v pivnici

Kruti dogodek bo imel dolgotrajne posledice za njenega partnerja, družino in bližnje. Potem ko smo pri družini želeli preveriti številne navedbe, ki so zadnjih 48 ur krožile v javnosti, so nas prijazno zavrnili, da še ne morejo govoriti o dogodkih. Tišina je bila prav tako navzoča pri družini 44-letnega morilca Romana Miklavčiča, ki si je kmalu po streljanju enako sodil sam. Tudi njegov oče je zavrnil možnost, da nemara osvetli okoliščine torkovega krutega dejanja oziroma odstrani kak dvom s številnih domnev.

Nekateri domačini pravijo, da jo je več let zalezoval.

Toda po dveh dneh pogovorov s številnimi domačini v Stični (od koder prihaja Miklavčič in kjer si je Omahen Makićeva – domnevno s partnerjem oziroma družino – urejala nov dom za prihajajočega otroka) ter Ivančni Gorici, kjer živijo Makićevi, se vse bolj sliši ista zgodba o enostranski ljubezni, ki naj bi prerasla v obsesijo in tragedijo. Eden izmed podatkov o preteklosti se skriva v na videz nepomembnem dejstvu, razvidnem iz Miklavčičevega profila na facebooku – med redkimi stranmi, ki jih je všečkal, je pivnica The Prince Pub iz Ivančne Gorice. In prav v tem lokalu naj bi se zaljubil pred davnimi leti, ko naj bi Omahen Makićeva štela okoli 20 let. Med njima je bilo 17 let razlike. Nihče izmed sogovornikov ni ne trdil ne namigoval, da bi storilec in žrtev sploh imela kaj med seboj!

image
Direktorico Niko Omahen Makić je ustrelil na pragu njenega podjetja. FOTO: Fama
Tudi po spominih oziroma pripovedih ljudi iz Stične in Ivančne Gorice naj Miklavčič nikoli ne bi hodil naokoli z dekletom – z Niko, a tudi drugih se naši sogovorniki ne spomnijo: »On je bil vedno sam,« pravi za strelca ena izmed krajank in dodaja, da je »sicer bil miren fant«. Ena izmed stanovalk ulice, kjer živijo Makićevi, brez dvoma izstreli: »Nikoli ga nisem videla, da bi hodil naokoli,« odvrne na vprašanje, ali je kdaj videla Miklavčiča v ulici, kjer je živela pokojna nosečnica.

Omahen Makićeva naj bi bila pred daljnimi leti natakarica v The Prince Pubu: »Hodil je k njej semle,« nam orišejo še en drobec preteklosti oziroma edino stično točko med storilcem in žrtvijo, za katero smo sploh izvedeli. Za simpatijo nam več virov pove, da naj bi bila enostranska. »On naj bi se zaljubil vanjo, ona je živela svoje življenje,« nam opiše krajan.

Urejala naj bi si dom blizu Miklavčiča

Kaj se je dogajalo potem (oziroma do usodnega niza dogodkov, ki so se končali s tremi mrtvimi), ne zna nedvomno povedati nihče. Se pa iz pripovedi nizajo podatki, ki bi lahko imeli vpliv na tragične dogodke. Nemara je eden ta, da naj bi si Omahen Makićeva ustvarjala nov dom nedaleč od hiše, v kateri je živel Miklavčič. Nikoli ne bomo izvedeli, kaj vse se je pletlo v njegovi glavi.

Miklavčič je živel tako rekoč ob glavni cesti – malo naprej od njegove hiše je predel Stične, ki mu domačini pravijo Štorovje. Tam je kar precej novogradenj, po navedbah domačinov je območje komunalno urejeno in privlačno za marsikoga, ki si želi dom bližje naravi kot asfaltu. V tem okolju nam pokažejo tudi hišo, ki naj bi bila namenjena mladi družini.

20 let naj bi imela Nika, ko se je zagledal vanjo.

Te in druge navedbe bo preiskovala tudi policija, ki je govorila s številnimi, ki bi znali odstrniti tančice v skrivnost zavitega dvojnega umora in samomora. A o dogajanju molči tudi policija; njihov predstavnik za odnose z javnostmi Tomaž Tomaževic ni mogel razkriti novih podrobnosti: »Kriminalistična preiskava še poteka, prav tako zbiramo obvestila o okoliščinah dogodka.«
Nesrečno Niko bodo v soboto pripeljali v poslovilno vežico na pokopališču v Ivančni Gorici, tam bo ležala do nedelje popoldne, ko jo bodo pokopali.
Deli s prijatelji