NESREČE

Ranili so se štirje motoristi

Eden je vozil prehitro in pod vplivom alkohola. Dva sta trčila z avtomobilom.
Fotografija: Na območju Idrije sta trčila motorist in osebni avto.
Odpri galerijo
Na območju Idrije sta trčila motorist in osebni avto.

LJUBLJANA – Minuli konec tedna je bilo kljub deževnemu vremenu in mnogo neurjim na cestah precej motoristov, zaradi mokrih in spolzkih cest pa jih je bilo veliko udeleženih v prometne nesreče. V soboto okrog pol poldneva je bil v eno udeležen voznik motornega kolesa na cesti med Idrijo in Ledinskim Razpotjem.
Poleg policistov in reševalcev so posredovali prostovoljni gasilci iz Idrije. FOTOGRAFIJI: PGD Idrija
Poleg policistov in reševalcev so posredovali prostovoljni gasilci iz Idrije. FOTOGRAFIJI: PGD Idrija

Poleg motorista je bil v nesrečo udeležen osebni avto, telesne poškodbe pa je utrpel le prvi. Oskrbeli so ga reševalci nujne medicinske pomoči, na prizorišče pa so odhiteli tudi prostovoljni gasilci iz Idrije, ki so kraj nesreče zavarovali, pomagali reševalcem ter cesto očistili. Tudi na cesti med Mengšem in Kamnikom sta trčila osebni avto in motorist.


»Voznica je vozila iz Mengša proti Kamniku in v križišču zavila levo proti Drnovemu. Pri tem je zaprla pot 39-letnemu motoristu, ki je pripeljal nasproti. V nesreči se je huje poškodoval, a njegovo življenje ni ogroženo,« je podrobnosti nezgode opisal Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave, in dodal, da policisti informacije o nesreči še zbirajo, 53-letni voznici pa grozi ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Ker je bil prehiter in za nameček še pijan, pa se je v noči na soboto ponesrečil 42-letni motorist, ki je vozil po regionalni cesti med Vrhniko in Logatcem. Trčil je v otok za umirjanje prometa, padel in se huje ranil. V litru izdihanega zraka je imel motorist 0,50 miligrama alkohola.


Prav tako sam je bil v nesrečo v soboto okrog poldneva udeležen 61-letni motorist, državljan Nemčije, ki se je od Žlebiča proti Ortneku odpravil v močnem nalivu. Ker hitrosti vožnje ni prilagodil razmeram, je na sredinski črti izgubil oblast nad motorjem in zapeljal s ceste na bližnji travnik, kjer je padel. Tudi Nemec je utrpel hujše telesne poškodbe, a njegovo življenje ni ogroženo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije