PRIJET OSUMLJENEC

Požigalca iskali dvajset mesecev

Ovadili osumljenca za požig treh vozil. Menda je stari znanec policije.
Fotografija: V bližini so našli še sumljiv predmet. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V bližini so našli še sumljiv predmet. FOTO: Oste Bakal

LJUTOMER – V nedeljo, 26. novembra 2017, so se Ljutomerčani dodobra prestrašili. Ne le da je gorelo na avtobusni postaji, posredovati so morali tudi bombni tehniki. Kaj se je dogajalo, takrat ni vedel nihče, saj so bili odgovorni zelo previdni pri posredovanju informacij, dejstvo pa je, da so v očitno podtaknjenem požaru zgoreli kombija in tovornjak. Mnogi so se spraševali, ali je šlo morda za maščevanje, a odgovorov ni bilo. »V bližini je bil kovinski kontejner, ta ni zagorel, v njem pa so gasilci našli sumljiv predmet. Na kraj dogodka bodo prišli bombni tehniki specialne enote policije,« je takrat prve informacije sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, par ur pozneje pa je dodala, da so bombni tehniki sumljivi predmet pregledali in ugotovili, da ni nevaren in da ne gre za eksplozivno sredstvo.


Vozila so bila v lasti podjetnika Marsela Šalamona. FOTO: Oste Bakal
Vozila so bila v lasti podjetnika Marsela Šalamona. FOTO: Oste Bakal
Domačin, ki je bil takrat na prizorišču, je sokrajanom povedal, da je bil namen požiga prestrašiti lastnika vozil, pa tudi sumljiva reč naj bi bila postavljena s tem namenom. »Verjamem, da bodo policisti in kriminalisti našli storilca, saj to ni šala, ampak resno ogrožanje državljanov,« nam je takrat povedal domačin, ki ni želel biti imenovan. Niti vodja gasilske intervencije, poveljnik ljutomerskih gasilcev Dušan Hunjadi, takrat ni želel ugibati, dejal pa je, da verjame, da bodo preiskovalci krivce pripeljali pred roko pravice.

Zdaj jim je to končno uspelo. Po naših neuradnih podatkih so za požig kombija in priklopnega vozila, ki sta bila v lasti Marsela Šalamona, tedanjega lastnika pekarske in slaščičarske družbe Rogljiček, danes pa lastnika Sastele, ovadili moškega iz okolice Ljubljane, menda starega znanca policistov in pravosodja. Rauševa je potrdila, da je bila zaradi storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari podana kazenska ovadba, imena ovadenega pa na policiji seveda niso razkrili. Kaj je gnalo moškega iz okolice Ljubljane, da je vrgel v zrak Šalamonova vozila, še ni znano, menda pa je kaznivo dejanje povezano s Šalamonovo preteklo poslovno potjo, ko se je tudi sam leta 2015 znašel pod drobnogledom organov pregona, dve leti prej pa v osebnem stečaju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije