Policisti opozarjajo: Ne puščajte torbic in vrednejših predmetov v avtih

Na območju PU Nova Gorica so v soboto vlomili v dva avtomobila.
Fotografija: Torbic in drugih vrednejših reči ni pametno puščati na vidnih mestih v avtomobilu. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Torbic in drugih vrednejših reči ni pametno puščati na vidnih mestih v avtomobilu. FOTO: Guliver/getty Images

V soboto so novogoriški policisti obravnavali dva vloma v parkirani vozili. Prvi se je zgodil v Solkanu. Neznanec je na parkirišču ob Sabotinski cesti razbil zadnjo levo steklo na vozilu in iz notranjosti odvzel žensko torbico z denarnico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in nekaj gotovine. Po tem je na enem od bankomatov v Goriških brdih opravil več dvigov in si protipravno pridobil manjšo vsoto gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Drugi vlom pa se je zgodil na Plešivem v občini Brda, in sicer v renaulta megana italijanskih registrskih številk. Neznanec je razbil trikotno okence na zadnjih levih vratih in iz prtljažnika odvzel rjavo aktovko, v kateri je 32-letnik iz Italije imel trdi disk in razne kataloge. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Policisti ponovno opozarjajo vse, da upoštevajo osnovne samozaščitne ukrepe in svetujejo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih. Prav tako vrednejši predmeti ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije