NEVARNI VOZNIKI

Pijan (29) grozil osebju, vožnjo po avtocesti preprečila policija

Čaka jih obisk sodnika.
Fotografija: Alkohol in vožnja ne gresta skupaj. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Alkohol in vožnja ne gresta skupaj. FOTO: Shutterstock

NOVO MESTO – Dolenjski policisti so pretekli konec tedna obravnavali več vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec, nato pa zapeljali na avtocesto.

V petek okoli 19.30 so policiste poklicali na pomoč iz bencinskega servisa ob avtocesti, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in kršil javni red in mir. Policisti so kršitelja, ki se je s počivališča nameraval odpeljati, izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

Voznik (29), ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligrama alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brez vozniškega dovoljenja

V nedeljo zvečer pa so med nadzorom prometa v Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj (25), ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Novomeški policisti pa so v noči na ponedeljek v Bršljinu odredili preizkus alkoholiziranosti 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligrama alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avto citroen berlingo so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije