TRAGIČNO

Nove podrobnosti: 43-letnica prehitro v ovinek, umrli trije

Zdaj je znano, zakaj se je zgodila huda nesreča, ki je pretresla Slovenijo. 
Fotografija: Posredovanje gasilcev. FOTO: PGD Slovenska Bistrica
Odpri galerijo
Posredovanje gasilcev. FOTO: PGD Slovenska Bistrica

ŠIKOLE – Policija je razkrila nove podrobnosti hude nesreče, v kateri so v torek zvečer umrle tri osebe, dve pa sta se lažje poškodovali.

Nesreča se je zgodila približno okrog 19.15, ko je 43-letna Ptujčanka vozila osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Ko je pripeljala z daljše ravnine v blagi levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti začelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je zapeljalo prek desnega smernega vozišča na nasprotno, levosmerno vozišče. Takrat je nasproti iz smeri Ptuja pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice.

Umrli na kraju

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. Voznik (65) in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta bila poškodovana lažje. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko bolnišnico.

Vse štiri osebe, ki so bile v drugem vozilu, so doma z območja upravne enote Ajdovščina. Vseh pet udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove, poroča PU Maribor.

Letos že 13 mrtvih 

Ogled kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca z okrožnega državnega tožilstva na Ptuju opravili policisti mariborske prometne policije. O nesreči bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.
 
Letos je na cestah na območju PU Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lani so obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije