ZASTOJ

Naravnost pred tovornjak

Zaradi nesreče na štajerski avtocesti včeraj zjutraj večkilometrski zastoj. Udeleženi so bili tovorno in dve osebni vozili, povzročiteljica se je lažje ranila.
Fotografija: Na štajerski avtocesti pred Ljubljano so skoraj vsako jutro dolgi zastoji. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Na štajerski avtocesti pred Ljubljano so skoraj vsako jutro dolgi zastoji. FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Štajerska avtocesta voznikom, ki potujejo v Ljubljano, vsako jutro, tudi ko v prometu ni posebnosti, povzroča sive lase zaradi zastojev, včeraj pa je bilo zaradi prometne nesreče še posebno hudo. Ker je bila avtocesta zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče v bližini izvoza Šentjakob dobro uro zaprta, je tam nastal večkilometrski zastoj.
Po trku s tovornjakom je avto zaneslo in je trčil v avto, ki je pripeljal po prehitevalnem pasu. Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/getty Images
Po trku s tovornjakom je avto zaneslo in je trčil v avto, ki je pripeljal po prehitevalnem pasu. Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/getty Images

Kot je pojasnila Aleksandra Golec, ki na PU Ljubljana skrbi za stike z javnostjo, je nesrečo povzročila voznica avtomobila, ki se ni pravilno vključevala na avtocesto. »Voznica je zapeljala tik pred tovorno vozilo in voznik tovornjaka se trčenju ni mogel izogniti. Trčil je v zadnji levi rob avtomobila, da ga je zaneslo in je trčil v drug avto, ki je takrat pravilno pripeljal po prehitevalnem pasu,« je zapisala Golčeva in dodala, da se je voznica v dogodku lažje ranila, preostali udeleženci pa telesnih poškodb niso utrpeli. Zaradi nepravilnega vključevanja na cesto se je prometna nesreča zgodila že dan prej v Kopru.

»Ko se je 32-letna ženska, ki začasno biva v Kopru, vključevala na cesto, je izsilila prednost pred 40-letnim voznikom registriranega električnega skuterja,« je dogodek opisala tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec in dodala, da voznik skuterja ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu prevozno sredstvo zasegli, 32-letni voznici pa izdali plačilni nalog.


Huje jo je odnesel 21-letnik, ki je prometno nesrečo povzročil na cesti med Mokronogom in Trebnjem, natančneje v naselju Puščava. Kot so med ogledom kraja nesreče ugotovili policisti, je 21-letni voznik nenadoma zapeljal levo in trčil v avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 42-letni voznik. Oba sta se ranila, reševalci so ju odpeljali v bolnišnico; izkazalo se je, da je povzročitelj utrpel hude telesne poškodbe, 42-letnik pa je bil lažje ranjen.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije