PRETEPENA SODNICA

Napadalci za seboj niso pustili sledi, preiskuje se sodničino zasebno življenje

Objavljeno 18. junij 2019 11.30 | Posodobljeno 17. oktober 2019 09.40 | Piše: Aleš Andlovič

Pretepena Mariborčanka Daniela Ružič je stabilna. V iskanju motiva preiskujejo njeno poklicno in zasebno življenje.

Zaposlena je na mariborskem sodišču. FOTO: Tadej Regent
MARIBOR – Medtem ko so v deželi na sončni strani Alp le redki (verjetno le naročnik in napadalci), ki ne obsojajo nedeljskega brutalnega napada na mariborsko okrožno sodnico Danielo Ružič, so oči uprte v organe pregona.

Bolje rečeno v policijo, ki se je znašla v bolj ali manj nezavidljivem položaju, saj bo morala po pritiskih z vseh strani hitro najti vsaj napadalce, če že ne tudi naročnika. Želje po čim hitrejšem okrevanju sodnice, ki je na ta položaj zaprisegla leta 2005, dežujejo od vsepovsod. Ne samo iz pravniških vrst, tudi Borut Pahor in drugi vodilni v slovenski državi stiskajo pesti, a sočasno pritiskajo, da se mora zadeva čim hitreje raziskati.
 

Dve skupini preiskovalcev


Že predvčerajšnjim so iz bolnišnice prišle spodbudne novice, da Daniela Ružič ni več v smrtni nevarnosti, in kot smo izvedeli včeraj, naj bi bilo njeno zdravstveno stanje še stabilno. Preiskovalci so se na zdravnike obrnili s prošnjo, da bi jo čim prej zaslišali. Včeraj dopoldne jim zdravniki še niso prižgali zelene luči, novi poskus je bil napovedan za popoldanske ure. Vprašanje pa je, koliko bo sodnica znala povedati o napadalcu ali napadalcih, saj naj bi bila napadena iz zasede, s hrbta.
image
Zaposlena je na mariborskem sodišču. FOTO: Tadej Regent

Kot smo neuradno izvedeli, storilci niso pustili uporabljenega orodja ali orožja. Policisti še vedno iščejo predmet, s katerim so bile sodnici Ružičevi prizadejane poškodbe. Natolcevanje, da naj bi šlo za kij, še ni potrjeno. Zato pa so se preiskovalci, ki po naših neuradnih podatkih prihajajo iz vrst blizu sodnice, razdelili v dve skupini. Eni preiskujejo, ali bi bil lahko napad povezan z njenim delom, drugi so se usmerili na njeno zasebno življenje.
2005.
je postala sodnica.


Naši viri so nam ob tem razkrili, da so policisti dobili namig, da bi lahko bil napad povezan z zasebnim življenjem Daniele Ružič. Zato napenjajo vse moči, da bodo raziskali, kaj bi lahko bil vzrok. Morda bo tudi sama, ko bo sposobna za zaslišanje, dodala kamenček v zapleten mozaik. 
Deli s prijatelji