HUDA NESREČA

Na Kaninu sin pred očetovimi očmi padel v globoko brezno (FOTO)

Oče mu je skušal pomagati, nato pa mu je na ledeni podlagi spodrsnilo.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Boštjan Fon

Na Kaninu se je 2. januarja med smučanjem zgodila nesreča, zaradi katere so na pomoč poklicali gorske reševalce. Kot smo poročali, je smučar padel v brezno, globoko kakšnih 20 metrov.

Reševalci pišejo, da je do nesreče prišlo, ko je 16-letnik iz Črne gore, ki je smučal skupaj z očetom, zapustil progo in blizu smučišča skočil čez terenski skok. Ob pristanku mu je sezulo smučko, nato pa je zdrsnil po ledenem pobočju v brezno. Oče je sinu skušal priskočiti na pomoč, a mu je zdrsnilo na ledeni podlagi. Veliko sreče je imel, saj se je njegov zdrs končal le kakšen meter pred drugim, še globljim breznom.

Brez spomina na nesrečo

Na pomoč so odhiteli reševalci GRSZ, na poti pa so izvedeli, da se je do ponesrečenca spustil reševalec tolminske GRS, ki je zaposlen na žičnici, nato pa še zdravnica jamarske reševalne službe iz Velenja, ki je bila v bližini. »Povedala sta, da ima ponesrečenec poškodovano glavo in da se ne spomni dogodka. Takoj smo aktivirali še dežurno ekipo HNMP s helikopterjem SV, saj je obstajala bojazen, da bi se mu stanje poslabšalo,« pišejo v poročilu o dogodku.

S helikopterjem v bolnišnico

Reševalci GRSZ so se do kraja nesreče pripeljali s teptalnikom. »Sidrišče smo si uredili kar na 'ratraku' in spustili našega reševalca z nosili do ponesrečenca. Spodaj so ga vsi trije imobilizirali in namestili v nosila. Počasi smo ga potegnili iz jame, malo težav smo imeli le z opastjo, ki je bila na robu jame.«

S helikopterjem je bil ponesrečenec odpeljan v bolnišnico Jesenice. Po uspešni reševalni akciji so gorski reševalci iz jame potegnili še dva reševalca, iz sosednjega brezna očetovo smučko, iz tretjega brezna pa še smuči reševalca, ki jih je odpihnilo v jamo.



»Z gondole smo sestopili v dolini že v trdi temi. Kljub vsem naporom pa nas je veselilo dejstvo, da se je vse srečno končalo. Leto se je začelo pestro, upajmo le, da se tako ne bo nadaljevalo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije