PROMET

Na cestah več nesreč in zastojev, zaprt prelaz

Na primorki je premična zapora.
Fotografija: Razcep Kozarje v Ljubljani. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Razcep Kozarje v Ljubljani. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Na slovenskih cestah je danes ponovno več zastojev, promet na nekaterih cestah je oviran tudi zaradi del. Cesta čez prelaz Korensko sedlo je na avstrijski strani zaprta zaradi posledic neurja, poroča prometnoinformacijski center.

Zastoji:
– na primorski avtocesti med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru je kolona dolga 5,5 kilometra, potovalni čas se podaljša za dobrih 20 minut;
– na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in predorom Golo rebro proti Ljubljani (kolona 1,5 km).

Zaradi prometne nesreče je zaprt vozni pas na pomurski avtocesti med Lenartom in pokritim vkopom Močna proti Mariboru. O prometnih nesrečah poročajo tudi iz Ljubljane, Šentjurja, Kranja in občine Šmarje pri Jelšah, kjer sta kmalu po 7. uri v križišču v Mestinju trčili osebni vozili. Reševalci so oskrbeli štiri poškodovane osebe in eno odpeljali v SB Celje.



Zaradi del je na gorenjski avtocesti v predoru Šentvid zaprt vozni pas proti Kranju, zaprt pa je tudi izvoz Šentvid iz smeri Kosez na Celovško cesto.

Zaradi snemanja vozišča bo na primorski avtocesti od Razdrtega do Brezovice proti Ljubljani pomična zapora prehitevalnega pasu. Lahko nastanejo zastoji.

Na cesti Podbrdo–Petrovo Brdo je zaradi plazu polovična zapora pri Podbrdu, promet je dovoljen samo za osebna vozila.

Do sobote, 15. junija, bo promet skozi predor Karavanke v nočnem času potekal izmenično enosmerno. Do petka bo zapora med 20. in 5. uro, v noči na soboto pa med 23. in 5. uro. Predvidena čakalna doba za prehod predora je okoli 30 minut.

Zaradi del bo predvidoma do 24. junija zaprta cesta Stari trg–Brezovica zaradi sanacije vozišča med Predgradom in Brezovico.

Zaradi odstranjevanja cestninskih postaj je na dolenjski avtocesti zaprt priključek Drnovo v obe smeri, na primorski avtocesti priključek Senožeče v obe smeri ter na štajerski avtocesti uvoz Blagovica proti Mariboru.

Zaprta je cesta Solkan–Gonjače–Dobrovo v Kojskem, predvidoma do 24. junija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije