NEUMNA ŠALA

Lažna prijava o požaru

V romskem muzeju ni gorelo Gasilci ne razumejo takih neslanosti.
Fotografija: Izvozilo je 15 gasilcev s tremi vozili, ker se je nekdo zafrkaval. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Izvozilo je 15 gasilcev s tremi vozili, ker se je nekdo zafrkaval. FOTO: Oste Bakal

Črenšovci – Potem ko je neznanec, ki mu policisti po naših podatkih že močno dihajo za ovratnik, minuli torek zvečer lažno poklical na telefonsko številko 112 ter v kakšnih 15 kilometrov oddaljeno Negovo poslal 14 gasilcev PGD Gornja Radgona, nujno medicinsko ekipo tamkajšnjega zdravstvenega doma z dežurno zdravnico na čelu in tudi policijske patrulje, se je podobno zgodilo v noči na nedeljo. Ob 1. uri zjutraj so gasilci PGD Črenšovci prejeli klic na pomoč iz romskega naselja Kamenci, češ da gori tamkajšnji romski muzej, a se je izkazalo, da požara ni.

»Gasilci smo ljudje, ki prostovoljno skrbimo za vašo varnost 24 ur na dan, 7 dni v tednu, torej vedno. Pomagamo in rešujemo. Tako bo tudi v prihodnje ... Pa vendar nič več ni, kot je bilo! Spet lažno alarmiranje osrednje enote za romsko naselje Kamenci. Po prejetju klica, da gori romski muzej, je ob enih zjutraj na intervencijo izvozilo 15 gasilcev s tremi vozili. Sledi krizni sestanek na relaciji društvo, občina in Romi. O nočnem dogodku sta bila obveščena romski svetnik in črenšovska županja. Spoštovani, gasilstvo ni šala. Tudi mi smo le ljudje s čustvi. Verjemite, da vsako alarmiranje in intervencija povzročata stres tudi pogumnim in predanim. Zato ne želimo, da posamezniki povzročajo nepotreben stres in stroške!« so sporočili iz PGD Črenšovci. Predsednik Dušan Utroša in poveljnik Janez Zadravec sta razočarana in pričakujeta, da se bo zadeva uredila na sestanku predstavnikov romske skupnosti, gasilcev in županje Občine Črenšovci Vere Markoja.

Prizadevni in pogumni gasilci PGD Črenšovci podobno kot pred dnevi njihovi radgonski kolegi ne morejo verjeti, da se nekdo šali na njihov račun, in so upravičeno jezni, a obenem tudi veseli, da ni bilo nesreče. »To ni šala, niti pomisliti si ne upam, kaj bi se zgodilo, če bi morali istočasno posredovati kje drugje, in bi tam zamujali. Gre za skrajno nesramno in nehumano početje, ki se mora sankcionirati,« nam je še povedal predsednik PGD Črenšovci Utroša.

Dodatno delo čaka tudi policiste, ki bodo poskušali odkriti še enega nesramnega posameznika, ki se je norčeval iz resne službe. Če ga odkrijejo, ga bodo najverjetneje kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti, in sicer za kaznivo dejanje zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu KZ-1 RS, za kar je zagrožena zaporna kazen do treh let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije