Kakšna predrznost: vlomil, nato pa namestil svojo ključavnico

Gorenjski policisti so preiskali vlome v počitniške objekte.
Fotografija: Ob prijetju je policija osumljencu zasegla orodje (simbolična fotografija). FOTO: Lombar Tomi
Odpri galerijo
Ob prijetju je policija osumljencu zasegla orodje (simbolična fotografija). FOTO: Lombar Tomi

Jeseniški policisti so med aprilom in majem letos obravnavali več prijav vlomov v planinske koče in vikende na območju Planine pod Golico, Javorniškega rovta in Mežakle. Storilec si je prilaščal hrano in orodje, na objektih pa je povzročal materialno škodo. Za vlome je uporabljal orodje, ki ga je večinoma našel zraven teh objektov. V enem primeru je objekt po vlomu in uporabi celo zaklenil s svojo ključavnico in s tem preprečil uporabo pravemu lastniku.

Kriminalisti so osumljenca prijeli sredi prejšnjega tedna, ko jih je policist v prostem času obvestil o sumljivem moškem, ki je z gore Stol sestopal proti dolini. Prav tako je uporabno informacijo o istem moškem tik pred prijetjem posredovala še ena oseba. Moškega so prijeli na območju Žirovnice in mu zasegli orodje. Po do zdaj zbranih obvestil je podan utemeljen sum, da je med aprilom in majem vlomil v 12 koč in vikendov. Pridržan je bil za čas zbiranja obvestil, za dejanja pa so ga kazensko ovadili.

Policist, ki je v prostem času s ključno informacijo pomagal pri prijetju osumljenca, je pokazal, da je naša odgovornost do ljudi in njihovega premoženja velika tudi v našem v prostem času, pravijo pri kranjski policijski upravi, kjer se zahvaljujejo tudi osebi, ki je tik pred prijetjem sporočila uporabno informacijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije