Imeli so pretežko nogo

Bosanski državljan po pomurski avtocesti škodo gnal 177 km na uro. Voznik audija skozi naselje namesto s 50 s kar 124 km na uro.
Fotografija: Zelo se mu je mudilo. FOTO: Ppp Maribor
Odpri galerijo
Zelo se mu je mudilo. FOTO: Ppp Maribor

Mariborski prometni policisti so včeraj, bilo je nekaj po 6. uri, na pomurski avtocesti ujeli 20-letnega državljana BiH z začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki je z osebnim avtomobilom znamke Škoda Octavia krepko presegel dovoljeno hitrost.
Možje v modrem imajo veliko opraviti z neodgovornimi vozniki. FOTO: Leon Vidic
Možje v modrem imajo veliko opraviti z neodgovornimi vozniki. FOTO: Leon Vidic

Policisti so njegovo hitrost merili v dolžini dobrega kilometra in ugotovili, da je vozil s povprečno hitrostjo 177 km na uro, čeprav je na tem odseku avtoceste omejitev 110 km na uro.
Za prekršek je predpisana denarna kazen 1200 evrov in 9 kazenskih točk, ker pa gre za mladega voznika, bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 19.52 so v Bezeni na regionalni cesti Maribor–Ruše ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila ford fusion, ker je v naselju presegel omejeno hitrost za 13 km na uro, povrhu nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.


Pred dnevi so dopoldne ustavili voznika audija na delu regionalne ceste Gornja Radgona–Maribor. V naselju Lomanoše, kjer je hitrost omejena na 50 km na uro, je vozil s kar 124 km na uro. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog, skoraj zanesljivo ga čaka vnovično opravljanje vozniškega izpita, o tem, koliko ga bodo udarili po žepu, pa bodo odločali sodniki. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije