POLICAJI

Hvaležen, da so mu rešili življenje

Policisti PMP Dobova pomagali moškemu, ki se je zgrudil. Nekajkrat je nehal dihati, a bo z njim vse v redu.
Fotografija: Ekipa, ki je Milanu priskočila na pomoč. FOTOGRAFIJE: Pu Novo Mesto
Odpri galerijo
Ekipa, ki je Milanu priskočila na pomoč. FOTOGRAFIJE: Pu Novo Mesto

NOVO MESTO – Delo policistov je zahtevno in pogosto nehvaležno. Četudi hočejo ljudem le dobro, jih mnogi ne marajo, vedno več je tudi napadov nanje. A mnogi se ne zavedajo, da so lahko prav policisti tisti, ki jim bodo nekega dne rešili življenje.
Ekipa, ki je Milanu priskočila na pomoč. FOTOGRAFIJE: Pu Novo Mesto
Ekipa, ki je Milanu priskočila na pomoč. FOTOGRAFIJE: Pu Novo Mesto

Eden takšnih, ki ga najverjetneje ne bi bilo več tukaj, če lani dan po božiču ne bi bilo na pravem mestu in ob pravem času policistov PMP Dobova, je gospod Milan. Sprevodnik se je namreč na mejnem prehodu sredi tirov nenadoma zgrudil, na njegovo srečo pa je bil v bližini Simon Brečko, eden od policistov, ki so tam opravljali mejno kontrolo. S kolegi so mu stekli na pomoč in z grozo ugotovili, da moški nima utripa. A ohranili so mirno kri, Milana so obrnili v pravilni položaj in ga začeli oživljati.
Milan je bil policistov Simona in Jelke izjemno vesel.
Milan je bil policistov Simona in Jelke izjemno vesel.

Policist Simon mu je vztrajno masiral srce, njegova kolegica Jelka Kozole pa je skrbela, da je imel sprevodnik proste dihalne poti. Poklicali so tudi reševalce, a ti z reševalnim vozilom niso mogli do Milana, ki je medtem že nekajkrat zadihal, pa znova nehal. Reševalci so pritekli do njega in mu pomagali z defibrilatorjem, nato pa so ga s policisti prenesli do vozila in odpeljali v bolnišnico.

Tistim, ki so pomagali ohranjati gospoda Milana pri življenju, so reševalci dejali, da obeti kljub njihovemu trudu niso dobri, a že teden pozneje se je njegovo stanje le začelo izboljševati. Milana so prebudili iz umetne kome, ni bil več v smrtni nevarnosti in v naslednjih mesecih je šlo le na bolje, dokler ni pred dnevi smel v domačo oskrbo. Policisti, ki so mu decembra na tirih v Dobovi priskočili na pomoč, so si oddahnili, Jelka in Simon pa sta ga te dni tudi osebno obiskala in mu predala pozdrave celotne ekipe.
Odlično se drži.
Odlično se drži.

»Težko je najti prave besede, s katerimi bi opisali srečanje. Bilo je ganljivo, prisrčno in nepozabno,« je občutke hrabrih policistov strnila Alenka Drenik, ki na novomeški policijski upravi skrbi za stike z javnostjo.


»Gospod Milan se odlično drži in ob izjemni podpori partnerice bo policistom PMP Dobova zagotovo kmalu pomahal z vlaka v sprevodniški uniformi. Želimo mu vse dobro,« je še dodala Drenikova, ob tem pa ni pozabila pohvaliti svoje ekipe: »Na Policijski upravi Novo mesto smo ponosni, da imamo v svojih vrstah posameznike, ki v najbolj ključnih trenutkih znajo stopiti skupaj in oblikovati najboljšo ekipo.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije